Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як засолити цвітну капусту

Рекламний блок

Інгредієнти

Вихід: 1 літр засоленої цвітної капусти

  • 1 л. суцвіть цвітної капусти
  • 1 ч. л. (5 мл) насіння гірчиці
  • 1/2 ч. л. (2.5 мл) насіння селери
  • 2 склянки (500 мл) білого оцту
  • 1 склянку (250 мл) білого цукрового піску
  • 2 - 3 зубчики часнику, очищених
  • 1 ст. л. (15 мл) кошерної або солі для розсолу (або по мірі необхідності)
  • 1/2 ч. л. (2.5 мл) чорного перцю
  • 1/2 ч. л. (2.5 мл) куркуми
  • 1/4 ч. л (1.25 мл) пластівців червоного перцю (необов'язково)
  • 1 склянку (250 мл) води (або по мірі необхідності)

Кроки

Перед початком роботи: підготовка
  • 1 Очистіть цвітну капусту. Покладіть суцвіття цвітної капусти в друшляк і ретельно промийте їх під прохолодною проточною водою. Нехай надлишок води стече, перш ніж приступити.
    • Гострим ножем зріжте будь коричневі сліди або небажані плями.
  • 2 Підготуйте банки. Наповніть каструлю наполовину водою і закип'ятити воду на середньому вогні. Поставте скляні банки і кришки, які ви хочете використовувати в киплячу воду, щоб простелиризовать їх.
    • Вам знадобиться одна літрова банка, 2-3 пів-літрові банки, або 4-5 250-ти грамових банок для цього процесу.
    • Якщо ви консервуєте соління замість того, щоб зберігати їх у холодильнику, у консервних банок, які ви використовуєте, повинні бути ободи. Покладіть їх в окріп.
    • Вийміть кришки з води через 30 секунд та дайте їм висохнути на чистому кухонному рушник на стільниці.
    • Вийміть банки та ободи з води через 10 хвилин, і нехай вони сохнуть на повітрі, на тому ж кухонному рушник.
  • Метод 1 з 2: Соління в холодильнику

  • 1 Підсмажте насіння. Покладіть насіння гірчиці насіння селери в невелику каструлю і поставте каструлю на плиту на середній вогонь. Смажте насіння протягом 2-х хвилин, або поки вони не стануть ароматними і злегка підрум'яненими.
    • Обертайте каструлю або постійно перемішуйте насіння, щоб запобігти їх згоряння.
    • Смаження насіння спочатку витягує їх природний смак, тим самим покращуючи смак страви в цілому.
  • 2 Додайте оцет і інші приправи. Налийте оцет в каструлю, потім покладіть цукор, часник, сіль, перець, куркума, червоний перець пластівцями і воду. Продовжуйте нагрівати вміст каструлі, поки воно не закипить.
    • Як тільки розчин закипить, зменшіть температуру так, щоб розчин злегка кипів, коли ви готуєте суцвіття цвітної капусти. Розчин повинен бути гарячим, коли ви додаєте їх, але не кипіти.
  • 3 Укладіть цвітну капусту в банку. Покладіть суцвіття в чисту літрову банку, укладаючи їх якомога щільніше.
    • Банку будь-якого розміру підійде для цього методу: літрова, пів-літрова, або 250-ти грамова. У банок не повинно бути ободів, але у них повинні бути щільні кришки.
  • 4 Налийте гарячу рідину. Залийте цвітну капусту гарячим розсолом. Розчин повинен просочитися по всій банку. Залиште приблизно 1.25 мл вільного простору у верхній частині кожної банки.
    • Вільний простір запобіжить трескание скла, коли рідина поширюється й стискається.
  • 5 Дайте охолонути. Тримайте банку на стільниці або столі, поки розчин не охолоне до кімнатної температури. Коли розчин стане кімнатної температури, надійно закрийте банку кришкою.
    • Не ставте банку відразу в холодильник. Скло буде гарячим після наливання гарячої рідини і раптова зміна температури може призвести до тріщин.
  • 6 Охолодіть протягом декількох днів. Поставте банку в холодильник і дайте розсолу виконувати свою роботу. Цвітна капуста повинна почати поглинати аромати протягом декількох годин, але для максимального смаку, залиште банку спокій на два-три дні.
  • 7 Зберігайте в холодильнику. Зберігайте закриту банку з кольоровою капустою в холодильнику, і беріть те, що вам потрібно, коли хочете. Приготовлена таким чином засолена цвітна капуста може зберігатися від двох тижнів до трьох місяців.
  • Метод 2 з 2: Спосіб 2 з 2: Соління в автоклаві з киплячою водою

  • 1 Закип'ятіть солону воду. Наповніть велику каструлю наполовину водою. Доведіть її до кипіння на сильному вогні, потім додайте у воду 1 ст. л. (15 мл) солі для консервування. Доведіть до кипіння, перш ніж продовжити.
    • Ви можете додати сіль у воду, перш ніж вона закипить, але при цьому вода досягне кипіння повільніше.
    • Сіль допоможе витягнути і підвищити природний смак цвітної капусти.
  • 2 Бланшируйте цвітну капусту. Покладіть суцвіття цвітної капусти в киплячу воду. Нехай вони варяться 3 хвилини, потім відразу ж зніміть каструлю з вогню.
    • Цвітна капуста має трохи зм'якнути, але не можна дати їй стати повністю м'якою.
  • 3 Злийте воду і охолодіть. Вилийте вміст каструлі в друшляк, щоб злити гарячу воду. Промийте цвітну капусту під холодною проточною водою 1-2 хвилини, щоб остудити суцвіття і зупинити процес готування.
    • Крім того, ви можете кинути злиту цвітну капусту у велику миску з крижаною водою на 3 хвилини, щоб охолодити її, замість промивання під холодною проточною водою. Вам потрібно буде злити крижану воду, виливаючи вміст миски в друшляк.
  • 4 Підсмажте насіння. Покладіть насіння гірчиці насіння селери в невелику каструлю і поставте каструлю на плиту на середній вогонь потужності. Смажте насіння протягом 2-х хвилин, або поки вони не стануть ароматними і злегка підрум'яненими.
    • Безперервне перемішування запобіжить підгорання насіння.
    • Якщо у вас мало часу, цю частину процесу можна пропустити. Хоча, в цьому кроці насіння віддають свій аромат, що робить засолену цвітну капусту смачніше по закінченні приготування.
  • 5 Додайте оцет і інші приправи. Налийте оцет і ще 1 склянку (250 мл) води в каструлю з смаженим насінням. Також, додайте цукор, часник, перець, куркуму, перець червоний пластівцями, і ще 1 ст. л. (15 мл) солі для розсолу. Доведіть розчин до кипіння, потім зменшіть температуру і нехай розчин кипить на маленькому вогні протягом 5-ти хвилин.
  • 6 Укладіть цвітну капусту в банку. Поки кипить розсіл, щільно укладіть охолоджені суцвіття у чисті скляні банки для консервування. Залиште так мало місця, наскільки це можливо.
    • Для цього методу краще підходять 250 грамові або пів-літрові банки замість літрових банок. Час обробки, наведені тут, для банок такого розміру.
  • 7 Налийте розсіл. Розлийте розсіл рівномірно в кожну банку з кольоровою капустою. Розчин повинен заповнити кожну банку до самого дна. Залиште, принаймні, 1.25 див. порожнього вільного простору у верхній частині кожної банки.
    • Протріть оправу кожної банки гарячим, вологим рушником, перш ніж накривати кришкою. Закріпіть кришку на місці, надійно закрутивши її.
    • Вільний простір необхідно, так як вміст банки може збільшитися в процесі консервації. Якщо ви не залишите вільний простір, тиск всередині банки призведе до розтріскування скла.
  • 8 Поставте банки в автоклав. Поставте банки рівномірно вздовж нижньої стійки автоклава з киплячою водою. Налийте достатньо води на внутрішню сторону кришки банки на 8 см або більше. Увімкніть джерело тепла.
    • Якщо у вас немає автоклава, поставте банки в великій каструлі, забезпеченою металевою стійкою. Нагрійте каструлю на плиті на сильному вогні.
  • 9 Обробляйте 10 - 20 хвилин. Засічіть час, як тільки вода в автоклаві закипить. Час обробки буде змінюватися в залежності від висоти над рівнем моря.
    • Для висот 0-305 м., обробляйте банки протягом 10 хвилин.
    • Для висот 305-1830 м., обробляйте банки протягом 15 хвилин.
    • Для висот вище 1830 м., обробляти банки 20 хв.
  • 10 Дайте постояти. Вийміть банки щипцями або спеціальним підйомником для банок, потім поставте їх на рушник, розстелену на столі або на столі. Дайте банкам охолонути і висохнути протягом шести годин.
  • 11 Зберігайте при кімнатній температурі. Зберігайте банки з засоленої цвітною капустою в прохолодному, темному місці. Коли приготували її таким чином, засолена цвітна капуста повинна зберігатися до одного року.
    • Зверніть увагу, що після відкриття банки, її потрібно зберігати в холодильнику.
  • Що вам знадобиться

    Підготовка

    • Друшляк
    • Кухонний ніж
    • Кухонний рушник
    • Каструля
    • Щипці для банок
    • Скляні банки з кришками і ободами; 1 літрова, 2-3 пів-літрові, або 4-5 250 грамові.

    Соління в холодильнику

    • Каструля середнього розміру
    • Термостійка лопатка
    • Холодильник

    Соління в автоклаві з киплячою водою

    • Велика каструля
    • Друшляк
    • Каструля середнього розміру
    • Термостійка лопатка (необов'язково)
    • Автоклав з киплячою водою АБО велика каструля зі стійкою
    • Щипці для банок
    • Кухонний рушник
    Рекламний блок


    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?