Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як активувати закваску для вина

Рекламний блок

Кроки

Метод 1 з 2: Активація сушених дріжджів без розводки

  • Activate Yeast For Wine Step 1 preview.jpg 1 Придбайте пакет активних сухих винних дріжджів з продуктового магазину або винного магазину.
  • Activate Yeast For Wine Step 2 preview.jpg 2 Насипте вміст пакету в контейнер з джерельною водою або фільтрованої водою з-під крана. Вода повинна бути 37-40 градусів за Цельсієм. Не використовувати дистильовану воду.
  • Activate Yeast For Wine Step 3 preview.jpg 3 Акуратно помішуйте, закрийте контейнер і дайте йому постояти на полиці в кімнатній температурі.
  • Activate Yeast For Wine Step 4 preview.jpg 4 Перевірте суміш через 0.5 години. Якщо в ній з'явилися пухирці, закрийте контейнер і дайте йому постояти ще 6-12 годин. Якщо дріжджі не стали активними, почніть заново, використовуючи свіжі інгредієнти.
  • Activate Yeast For Wine Step 5 preview.jpg 5 Через 6-12 годин додайте активні живі дріжджі у винну суміш - сусло.
  • Метод 2 з 2: Альтернативний спосіб: використання дріжджової розводки

  • Activate Yeast For Wine Step 6 preview.jpg 1 Активуйте дріжджі з допомогою теплої води, як описано в попередньому способі. Дайте дріжджам постояти при кімнатній температурі протягом 30 хвилин.
  • Activate Yeast For Wine Step 7 preview.jpg 2 Перевірте, ожили чи дріжджі через 30 хвилин. Якщо так, закрийте їх і дайте постояти, поки ви готуєте винне сусло. Якщо дріжджі не ожили, почніть знову, використовуючи свіжі інгредієнти.
    • В окремому контейнері з кришкою приготуйте винне сусло, використовуйте 60 мл процідженого винного сусла або солодкого фруктового соку. Activate Yeast For Wine Step 8 preview.jpg
  • Activate Yeast For Wine Step 9 preview.jpg 3 Додати дріжджову суміш з сусло.
  • Activate Yeast For Wine Step 10 preview.jpg 4 Закрийте суміш і дайте постояти протягом 4 годин.
  • Activate Yeast For Wine Step 11 preview.jpg 5 Через 4 години додайте ще 60 мл соку або сусла.
  • Activate Yeast For Wine Step 12 preview.jpg 6 Закрийте і дайте постояти ще 4 години.
  • Activate Yeast For Wine Step 13 preview.jpg 7 Додайте суміш в винне сусло.
  • Поради

    • Ніхто не знає, як довго і при яких умовах зберігалися сушені дріжджі. Дріжджі можуть ожити, а можуть і не ожити. Перевірте суміш через 30 хвилин, щоб переконатися, що дріжджі ожили і стали активними. Якщо дріжджі ожили, на суміші зверху буде шар бульбашок. В іншому випадку, почніть все спочатку.
    • В будь-якому магазині з вином продаються винні дріжджі.
    • Якщо ви використовуєте дріжджову розводку, коли останні 4 години підійдуть до кінця, додайте більше соку або винного сусла і дайте суміші настоятися, щоб утворити ще більше дріжджів. Це необов'язково.

    вам знадобиться

    • Активні сушені винні дріжджі
    • Контейнер з кришкою
    • Мірний стакан
    • Фільтрована вода з-під крана або джерельна вода
    • Проціджене винне сусло або солодкий фруктовий сік
    • Ложка
    • Таймер


    Рекламний блок


    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?