Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як плавити свинець

Рекламний блок

Кроки

  • Melt Lead Step 1 Version 2.jpg 1 Виберіть посудину для плавки і джерело тепла. Свинець слід плавити в добре провітрюваному приміщенні, надійному з точки зору пожежної безпеки, оскільки при плавленні можуть утворюватися отруйні випаровування і виникнути пожежонебезпечна ситуація. Кращим джерелом тепла для плавки свинцю є ручна киснево-ацетиленове пальник. В якості посудини можна використовувати ємність з більш тугоплавкого металу. Не користуйтеся каструлею, призначеної для приготування їжі.
  • Melt Lead Step 2 Version 2.jpg 2 Помістіть свинець в ємність. Покладіть трохи більше металу, ніж, на вашу думку, вам знадобиться, оскільки частина свинцю застигне на стінках ємності під час розливання.
  • Melt Lead Step 3 Version 2.jpg 3 Нагрійте свинець, поки він не розплавиться. Увімкніть джерело тепла по можливості на максимальну потужність. Направте потік тепла як можна ближче до расплавляемому металу. Свинець плавиться при температурі 328 градусів Цельсія (621 градусів Фаренгейта), тому для розплавлення значної кількості металу потрібен деякий час.
  • Melt Lead Step 4 Version 2.jpg 4 Залийте розплавлений метал у ливарну форму. Коли свинець раплавится, вимкніть джерело тепла і приготуйтеся до заливці розплавленого металу в заздалегідь підготовлену форму для лиття. Не баріться, оскільки свинець буде швидко прохолоджуватися і може затвердіти. Надівши жаростійкі рукавиці, візьміть посудину з розплавленим металом, злегка обертаючи її, щоб запобігти утворенню повітряних бульбашок в розплаві. Залийте метал у форму. Будьте обережні і не заносьте руки над ємністю, оскільки піднімаються над нею гарячі випари можуть заподіяти опіки.
  • Melt Lead Step 5 Version 2.jpg 5 Дайте свинцю охолонути. Після заливки розплаву у форму, залиште її остигати як мінімум протягом 10 хвилин. За цей час метал охолоне до безпечної температури.
  • Melt Lead Step 6 Version 2.jpg 6 Приберите за собою пролитий розплав і бризки. Якщо ви пролили рідкий метал, він, затвердівши, пристане до поверхні. Тим не менш, сила зчеплення не буде великою, так що ви зможете видалити затверділий свинець за допомогою долота або плоскої викрутки.

  • Поради

    • Пам'ятайте, що свинець здатний змішуватися з іншими металами, що може вплинути на склад виливки.

    Попередження

    • Під час плавлення свинцю завжди використовуйте щільні рукавиці, так як інакше металева пил легко може потрапити з ваших рук в рот і в харчовий тракт.
    • Перед заливкою свинцю у форму переконайтеся, що остання є сухою. Наявність вологи в ливарній формі може призвести до вибуху та попадання розплавленого свинцю на ваше тіло.
    • Не намагайтеся розплавити свинець в ємності з чистого олова, оскільки температура плавлення останнього нижче, ніж у свинцю.

    вам знадобиться

    • Металева ємність
    • Джерело тепла
    • Свинець
    • Щипці або термостійкі рукавиці
    • Долото або плоска викрутка
    Рекламний блок


    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?