Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як стати шеф кухарем

Рекламний блок

Кроки

Частина 1 з 3: Рішення стати кухарем

  • Become a Chef Step 1 Version 2.jpg 1 Знайдіть роботу в ресторані. незалежно від того, вчитеся в школі чи думаєте піти з роботи і присвятити себе кулінарії, перше, що треба зробити - зануритися в роботу ресторану: відчути умови, побачити методи роботи, освоїти обладнання, стикнутися з культурою ресторану.
    • Перша робота в ресторані необов'язково повинна бути престижною. Спробуйте влаштуватися офіціантом в кафе або в кейтеринг. У ресторанному бізнесі важливіше всього досвід, так що починайте його накопичувати якомога швидше.
  • Become a Chef Step 2 Version 2.jpg 2 Практикуйтеся в готуванні будинку. Готування в ресторані дуже сильно відрізняється від домашньої, але ви повинні по можливості освоювати нові продукти і техніки.
    • Освоюйте роботу кухонним ножем та іншим обладнанням.
    • Дізнавайтеся якомога більше про улюблену їжу. І, звичайно, про страви, за які люди готові платити гроші. Органічне, вирощене в природних умовах, кошерне, kobe - вам потрібно буде у всьому цьому розбиратися.
    • Практикуючись будинку, подумайте про те, який з видів готування підходить вам більше всього. Ви хотіли б працювати з якимось певним видом кухні? Вам більше подобається готувати десерти, а не основні страви? Ваші інтереси і визначать, де вам варто отримувати знання та досвід.
    • Практикуйтеся готувати для інших. На шеф-кухарів чиниться великий тиск, якщо очікування клієнта не виправдані, він відсилає страву на кухню і пише негативний відгук. Краще з'ясуйте заздалегідь, чи зможете ви переносити прискіпливе ставлення до своєї праці.
  • Become a Chef Step 3 Version 2.jpg 3 Для занять кулінарією потрібна пристрасть. Шеф-кухарем може стати не кожен. Щоб стати майстром, треба не тільки старанність, але і пристрасть до нового і знання конкурентів.
    • Ходите в хороші ресторани, це допоможе дізнатися щось про їх роботу. Зверніть увагу на ролі персоналу і їх спільну роботу.
    • Читайте відгуки про ресторани, журнали по кулінарії, біографії кухарів та іншу тематичну літературу. Вам знадобиться глибоке розуміння вибраного поля діяльності. "Про їжу. Строго конфіденційно. Записки з кулінарного підпілля" Ентоні Бурда, "Довідник шеф-кухаря", опублікований американським кулінарним інститутом, "Азбука смаку" Доренбурга і Пейдж - все це чудові книги з кулінарії.
  • Частина 2 з 3: Отримання кулінарного освіти

  • Become a Chef Step 4 Version 2.jpg 1 Запишіться на кулінарні курси. Щоб стати шеф-кухарем, диплом кулінарного технікуму необов'язковий, але він може допомогти влаштуватися в хороший ресторан.
    • Подібні курси у професійно-технічних училищах і кулінарних інститутах.
    • Більшість програм пропонують широке навчання в сферах харчування, санітарно-гігієнічних техніках приготування їжі, професії м'ясника, пекаря-кондитера та інших основ професії.
    • Якщо ви плануєте відкрити свій власний ресторан, знайдіть програму, що включає управління бізнесом і людськими ресурсами, вам потім стане в нагоді.
  • Become a Chef Step 5 Version 2.jpg 2 Влаштуйтеся на стажування. У деяких кулінарних курсів є договори з місцевими ресторанами, і вони пропонують студентам стажування. Якщо у вас є така можливість, скористайтеся цим. Ви продовжите освоювати нові техніки і в той же час придбаєте корисний в тому числі і для резюме досвід.
    • Якщо на ваших курсах стажування не пропонують, знайдіть щось самі. Поговоріть з шефом улюбленого ресторану і запитайте, чи не візьмуть вас учнем.
  • Become a Chef Step 6 Version 2.jpg 3 Отримаєте сертифікат, це допоможе при працевлаштуванні.
  • Частина 3 з 3: Прокладіть собі шлях до посади Шеф-кухаря

  • Become a Chef Step 7 Version 2.jpg 1 Подавайте заяви про прийом на роботу. Відучившись і набравшись досвіду, знайдіть роботу на кухні симпатичного вам ресторану.
    • Якщо можливо, використовуйте якісь із заведених під час навчання та стажування зв'язків. Якщо ви раніше вже працювали з цими людьми, піднятися до шеф-кухаря може бути легше.
    • В Європі в процес інтерв'ю входить також день роботи в ресторані, без оплати. Ви побачите, як вони працюють, вони побачать вас у справі, якщо все зійдеться і всім сподобається, вас візьмуть на роботу.
  • Become a Chef Step 8 Version 2.jpg 2 Зрозумійте, що вам, ймовірно, доведеться починати з самих низів. Багато шеф-кухаря роботу починають з низьких посад і пробиваються нагору протягом десяти або більше років. Конкуренція дуже жорстка, так що, якщо хочете досягти успіху, вам доведеться гарувати.
    • Навіть люди з кулінарним дипломом зазвичай починають з роботи "на підхваті" - чистять картоплю, обробляють м'яса, одним словом, займаються вимотуючою працею.
    • Ті, хто добре справляється з роботою на підхваті, отримують підвищення і переходять в гардманже, де починають готувати закуски, супи і холодні страви.
    • Наступна щабель - кухар лінії роздачі, тут вже починають працювати з клієнтами.
    • Проявили себе і здатні просуваються в помічники шеф-кухаря.
    • І, нарешті, шеф-кухар керує роботою всієї кухні, а іноді є і власником ресторану. Для досягнення цього рівня потрібні роки наполегливої праці.
  • Become a Chef Step 9 Version 2.jpg 3 Будьте в числі перших. в міру того, як ви піднімаєтеся по службовій драбині, слідкуйте за останніми віяннями в індустрії. Ходіть в кращі ресторани, знайомтеся з людьми у вашій сфері і відточуйте навички готування. Креативно підходите до роботи і піклуйтеся про успіх ресторану. Прийде час, і вас підвищать до шеф-кухаря, або ж ваші знання та навички дозволять вам відкрити власний ресторан.
  • Поради

    • Ходіть в ресторани! Готування в ресторані має з домашньої мало спільного, а в меню ресторанів ви знайдете масу інформації та ідей.
    • Будьте привітні, з усіма на кухні. Посудомийка або клієнт, з якими ви говорили сьогодні, завтра можуть відкрити модний ресторан молекулярної кухні.
    • Перегляньте кулінарні програми місцевих технікумів; різних класів і курсів стає все більше і більше.

    Попередження

    • Працювати в кухні важко, особливо якщо ви не шеф-кухар. Приготуйтеся до того, що на вас будуть частенько кричати, особливо якщо ви новачок.
    • Будьте обережні з ножами - порізатися дуже легко.
    Рекламний блок


    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?