Як вибрати кішку

Кроки

  • Choose a Cat Step 1.jpg 1 Перш ніж брати тварину в будинок, переконайтеся, що будівля, в якій ви живете, дозволить вам з комфортом його утримувати.
  • Choose a Cat Step 2.jpg 2 Не вибирайте кота просто по зовнішності. Так само, як і людей, кішок не слід судити тільки за їх зовнішній красі. Найбільш важливим аспектом в даному випадку є їх внутрішня краса.
  • Choose a Cat Step 3.jpg 3 Майже всі породи кішок між собою більш схожі як в плані темпераменту (не хочуть нічого робити), так і в плані форми тіла (майже всі вони мають практично однакову форму; деякі з них трохи більше, пухнасті, або більш барвисті), у порівнянні з породами собак. Деякі з них трохи дружелюбніше, інші більше схильні до дещо специфічному поведінки (деякі дуже люблять воду, наприклад), але більшості людей добре підходять кішки будь-якої породи, або, звичайно, дворняги.
  • Choose a Cat Step 4.jpg 4 Уважно розгляньте довжину вовни вашої кішки. Короткий волосся (гладка глянсова шерсть) або середній волосся (не дуже пухнаста шерсть) є оптимальним варіантом для більшості людей. Довгошерсті кішки (наприклад, перські), мають довгу, струмує шерсть, а деякі взагалі її не мають (і є гіпоалергенними). Кішки з короткою шерстю зазвичай не мають проблем з її запутыванием, тому їх потрібно розчісувати щіткою лише раз у кілька днів. Це потрібно для того, щоб прибрати випали волоски і перевірити на наявність паразитів. Кішок з шерстю середньої довжини слід розчісувати дещо частіше. Кішки ж з довгою шерстю потребують чищення кожен день. Але в той же час кішці з короткою шерстю у холодні зимові дні буде менш комфортно, а безшерстих кішок і зовсім можуть померти від холоду.
  • Choose a Cat Step 5.jpg 5 Не заважайте тварині, якщо він або вона намагається подряпати або вкусити вас. Якщо у вас ніколи раніше не було кішки, то ви можете і не знати, як правильно з ними поводитися. Крім того, кожна кішка має індивідуальні симпатії і антипатії, коли справа доходить до дотику. Крім того, слід враховувати можливість того, що коти інколи бувають грайливі.
  • Choose a Cat Step 6.jpg 6 Попросіть потримати вподобану тварину. Якщо він/вона відмовляється, не змушуйте. Деякі кішки дуже ласкаві, але тільки з тими, хто їм подобається. Складіть руку в кулак і витягніть її в напрямку кота. Це людський спосіб імітування котячого привітання. Якщо кішка потреться головою про вашу руку, то це дружнє вітання. Якщо він/вона дивиться в бік або відступає, то, можливо, їй не подобається знайомитися з новими людьми. Це не привід не брати її. Кішка також може боятися людей. Якщо ви виберіть таку, вам потрібно буде допомогти їй звикнути до людей.
  • Choose a Cat Step 7.jpg 7 Перевірте кошеня від носа до хвоста на наявність ознак хвороби. Що варто подивитися і на що звернути увагу:
    • Очі повинні бути блискучими і без виділень.Choose a Cat Step 7Bullet1.jpg
    • З носа не повинно бути ніяких виділень, кішка не повинна постійно чхати.Choose a Cat Step 7Bullet2.jpg
    • У вухах не повинно бути темною сірки, і від них не повинен виходити неприємний запах.Choose a Cat Step 7Bullet3.jpg
    • Шерсть повинна бути чистою і без пошкоджень. Огляньте область пахв і живота – там не повинно бути бліх.Choose a Cat Step 7Bullet4.jpg
    • Під хвостом має бути чисто, там не повинно бути ознак діареї або глистів.Choose a Cat Step 7Bullet5.jpg
    • Груди - дихання повинне бути чітким, без хрипів.Choose a Cat Step 7Bullet6.jpg
  • Choose a Cat Step 8.jpg 8 Перевірте, чи немає ознак проносу в клітці або ящику для сміття.
  • Choose a Cat Step 9.jpg 9 Перевірте ветеринарні запису вихованця, в них повинні бути записані всі щеплення і аналізи кота. Це допоможе вам заощадити гроші, так як послуги ветеринара можуть бути досить дорогими. Якщо кішка з притулку, вона повинна бути перевірена на котячий вірус імунодефіциту (FIV) до того, як вона потрапить в будинок.
  • Choose a Cat Step 10.jpg 10 Після того, як ви вже взяли кішку, варто все одно сходити з нею до ветеринара, особливо якщо у вас є інші кішки. Також, врахуйте, що коли ви платите за візит до ветеринара, ви можете вибрати того, якого ви вважаєте професіоналом.
  • Choose a Cat Step 11.jpg 11 ... можна тільки здогадуватися! Дотримуйтесь своєї інтуїції; дослідження показують, що люди, які роблять імпульсивні покупки, більш щасливі своїм покупок пізніше. Якщо ви знаєте, що то миле чорне пухнасте створіння в кутку здорове, це все, що вам потрібно знати! Дізнайтеся, чи поділяє він вашу симпатію, і забирайте до себе! Він просто вам дуже подобається, і немає сенсу шукати щось ще. Ви не пошкодуєте про цю купівлю. (Це відноситься виключно до процесу вибору ... але перед тим, як принести її в будинок, все ж краще сходити до фахівця).
  • Choose a Cat Step 12.jpg 12 Переконайтеся, що ви можете дозволити собі мати кішку. Годівля та догляд за твариною - це регулярний процес, тому це і постійні витрати. Особливо дорогими з усього цього є ветеринарна допомога! Навіть якщо у вас є медична страховка для вихованця, можливо, є деякі процедури, які нею не покриваються. Не забирайте кішок з притулків тільки для того, щоб врятувати їх, а спочатку переконайтеся, що здатні їх утримувати.
  • Поради

    • У багатьох притулках є години відвідування. Кращий спосіб побачити справжню особистість кота – це прийти на початку дня. Якщо ви прийдете під вечір, кішка може втомитися, чи можливо до цього її відвідав не такий ласкавий людина як ви, і вона може на вас накинеться.
    • Якщо ви берете кішку з рук або в притулку, перевірте ВСІ записи, залишені колишнім власником, це дасть вам підказку щодо темпераменту кота. Однак варто мати на увазі, що особи, які відмовилися від тварини, можуть мати свої причини для брехні з цього приводу.
    • Купіть аксесуари (підстилку, їжу, миски, іграшки та ін) перш, ніж ви підете забирати кішку - таким чином, ви зможете принести її додому. Також було б непогано домовитися про консультації у ветеринара на той день, коли ви плануєте забрати тварину. Таким чином, ви можете перевірити його на шляху додому.
    • Будьте відповідальною і знаючим власником: купіть і прочитайте кілька книг про догляд за кішками, перш ніж обрати собі улюбленця. Кожна порода має свій темперамент, особливості догляду та медичні проблеми, про які ви повинні бути в курсі. Також дізнайтеся, які найбільш поширені захворювання/проблеми, які потребують додаткового догляду.
    • Кішка, яка вже кастрирована /стерилізована і щеплена - це великий плюс. Переконайтеся перед покупкою, що тварина була дійсно вакциновано. Обов'язково перевірте, чи є у вихованця бирка про щеплення від сказу.
    • Якщо у вас є час і гроші для реабілітації хворої чи травмованої кішки, то киньте всі засоби, щоб зробити це. В іншому випадку, ви просто погіршить проблему. Особливо це актуально для тварин, яких неодноразово забирали, а потім відправляли назад у притулок.
    • Після того як кішка була кастрирована/стерилізована, зазвичай не зауважується ніяких змін у її поведінці, за винятком того, що самці позначають територію частіше, ніж самки, навіть після того, як вони були кастровані.
    • Скажіть тверде «ні», коли вона дряпається/кусається. Або, ви можете носити в кишені маленький водяний спрей і застосовувати при необхідності.
    • Звертайте увагу на породу. Хоча різні колірні схеми (помаранчевий смугастий, сірий таббі, повністю чорний, повністю білий, триколірний та ін) простих домашніх кішок не вказують на конкретну породу.
    • Попросіть трохи наповнювача для котячого туалету з колишнього лотка. Так кішка буде почувати себе більш впевнено у своєму новому будинку і нехай вона знає, де їй можна ходити в туалет. Це особливо корисно для маленьких кішок/кошенят.

    Попередження

    • Після того, як ви принесли додому кішку, то цілком природно, що вона буде вести себе трохи боязко і сором'язливо. Кішці просто потрібно деякий час, щоб пристосуватися до своєї нової, чистої і безпечної навколишньому середовищі.
    • будь Ласка, майте на увазі, що особистість кошеня змінюється протягом року в залежності від того, як багато або як мало ви приділяєте йому часу.
    • з обережністю Ставитеся до зоомагазинах, які намагаються підштовхнути вас до покупки кота, але відмовляють вас від будь-якої з дій, описаних вище. Вони, очевидно, вважають, що їхній дохід більш важливий, ніж ваші інтереси, або самі кішки. В хорошому магазині повинні бути щасливі з вашим придбання, як і ви самі.
    • Вірте чи ні, багато людей не можуть відрізнити самця і самку кішки, тому, будь ласка, переконайтеся, що ви в змозі визначити, хто є хто. Кіт зазвичай позначає свою територію, навіть після того, як було кастровано.
    • Крім того, переконайтеся, що ні у вас, ні у інших членів сім'ї немає алергії на кішок, перш ніж ви вирішите купити або взяти тварину в будинок.
    • Будьте обережні, якщо ви вирішили взяти додому бездомну кішку: навіть зовні здоровий кіт може бути хворий котячої лейкемію, менінгококовим менінгітом або іншими захворюваннями, які буде смертельними для будь кішки, яка вже живе у вашому домі. Тому краще відвезти її до ветеринара на профілактичний огляд до того, як принести її додому.
    • Якщо ви забираєте кішку з притулку, переконайтеся, що жоден з котів не хворіє (дуже важливо). Дуже важливо перевірити шерсть, очі, ніс, лапи, а також видільну і репродуктивну системи. Також подивіться на підстилку, щоб переконатися, що фекалії кішки виглядають нормально і у тварини немає діареї. Якщо кішка хвора, приведіть його/її до ліцензованого ветеринара як можна швидше. Не падайте духом, якщо взяли хвору кішку. Вони потребують допомоги, і ви могли б бути тим самим, хто здатний допомогти.
    • Ви, звичайно ж, можете підібрати кошеня з вулиці, але ви ніколи не можете бути впевнені в тому, що він повністю здоровий. Тому набагато безпечніше буде обрати нового вихованця притулку або взяти його в хороших знайомих.


    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?