Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як варити каву

Рекламний блок

Кроки

Метод 1 з 7: За допомогою звичайної кавоварки

  • Make Coffee Step 2.jpg 1 Приготуйте необхідне. Вам знадобиться кавоварка з чистим кавником і фільтром, кофемолка і чашка.
  • 2 Помелите зерна. Встановіть кавомолку на середній режим (або такий, що потрібно для вашої кавоварки). Ви можете також взяти мелену каву, але його аромат буде слабкіше. Вибір зерен є ключовим фактором. Якщо ви хочете чогось легкого і приємного, спробуйте запашну каву або м'яку суміш. Якщо ж вам хочеться міцного, заряджаючого і пробуджуючого напою, можливо, ви віддасте перевагу еспресо або зерна кона. При змішуванні різних сортів зерен часто виходять чудові комбінації.
  • 3 Покладіть фільтр кофеприемник. Дотримуючись інструкцій для вашої конкретної кавоварки, виберіть фільтр потрібного розміру і помістіть в кофеприемник. Якщо він знімний, ви можете сполоснути фільтр і кошик в гарячій воді, щоб прибрати запах паперу.
    • Є також багаторазові золотисті фільтри, які підходять до багатьох кавоварки. Вони скорочують споживання паперу, легко миються і не надають напою ніякого запаху паперу.
  • 4 Додайте каву. Більшість кавоварок розраховані на 2 чайні ложки кави на чашку. Підстройте цю пропорцію під свій смак: для міцної кави додайте більше мелених зерен, для слабкого – менше. Якщо заваріть дуже міцну каву, ви завжди можете просто додати в чашку гарячої води.
  • 5 Наповніть резервуар. Використовуйте кавник як мірний стаканчик, заповнивши його кількістю води, відповідним кількістю використаного кави. У більшості кавників збоку є розмітка.
  • 6 Увімкніть. Натисніть кнопку живлення. Через пару хвилин, після того як кавоварка попередньо нагріє воду, каву повинен почати варитися. Деякі кавоварки варять швидко, деякі повільніше. Повільно не означає погано, кінцевим результатом може бути більш насичений смак. Послухайте музику або як-то развлеките себе протягом тих кількох хвилин, поки вариться кава. Кава готова, коли ви перестали чути звук дзюрчання.
  • 7 Насолоджуйтеся! Налийте собі чашечку кави і додайте вершки і/або цукор за бажанням.
  • Метод 2 з 7: френч-преса

  • I like in the Coffee Mornings.jpg 1 Приготуйте необхідне. Вам потрібен френч-прес (він же заварник), кави грубого помелу, дерев'яна або пластмасова ложка, таймер і чашки.
  • 2 Помелите кави. Для френч-преса необхідний грубо мелену каву для отримання напою з рівним і насиченим ароматом. Якщо ви збираєтеся придбати кавомолку, то майте на увазі, що жорна набагато краще лез з-за щільного помелу.
  • 3 Додайте мелену каву в кавник. Насипте каву безпосередньо в чистий, сухий чайник. Хорошим правилом є одна столова ложка зерен на кожну чашку води. Значить, в заварник на 4 чашки кладемо 4 столові ложки кави.
  • 4 Доведіть воду до кипіння. Залийте її в кавник, рухаючи потік по колу, щоб просочити весь кави. Наповнюйте, поки до верхнього металевого кільця не залишиться близько 2-3 сантиметрів.
    • Залишаючи зверху трохи простору, ви дозволяєте зернам розкритися, розпуститися і утворити пінку, яку ви часто бачите на еспресо.
  • 5 Поставте таймер. Секрет чудової чашки кави з френч-преса полягає в часі. Налаштуйте таймер на 4 хвилини і коли закінчите з попереднім кроком, увімкніть його.
    • Після першої хвилини перемішайте гущу, щоб вона випустила колір, і рівномірно розподіліть її. Заповніть кавник майже киплячою водою, заливши його до верхнього металевого кільця. Не користуйтеся металевою ложкою. Замість цього використовуйте пластикову або дерев'яну ложку або паличку. Також підійдуть лаковані палички для їжі.
  • 6 Накрийте кришкою. Накрийте кришкою з отворами і натисніть на механізм кавника, переконавшись, що кришка поєднана з краями кавника.
  • 7 Натискайте! Коли пройде 4 хвилини, м'яко, але впевнено натискайте на поршень, переміщаючи вниз до дна. Це дозволить відфільтрувати гущу і припинити процес заварювання.
    • Примітка: якщо ви забудете розмішати після першої хвилини, цей крок може виявитися важкою. Не тисніть поршень силою вниз, просто підніміть його трохи вгору, потім повторіть, так, просуваючись до дна. Якщо ви будете давити силою, це може призвести до поломки, що може призвести до жахливої бруду, – а ви ще навіть не випили свою першу чашку кави!
  • 8 Налийте і насолоджуйтеся. Налийте, скільки влізе, на вашу чашку, а решта вилийте в термос, щоб кава залишався гарячим і смачним. Додайте вершки, цукор і різні добавки за смаком.
  • Метод 3 з 7: З допомогою кавоварки чемекс

  • More Sexy Chemex The Kone.jpg 1 Приготуйте необхідне. Вам потрібна чемекс-кавоварка, фільтр, кава середнього помелу і чашки.
  • 2 Помелите зерна кави. Використовувати кавомолку з жорнами, налаштуйте її на середній помел. Вам потрібно буде 6 столових ложок кава середнього помелу.
  • 3 Встановіть і промийте фільтр. Помістіть складений фільтр для кавоварки чемекс в конус кавоварки, направивши згинами до носика.
    • Пролийте гарячу воду через фільтр, щоб позбавити його від будь-якого запаху паперу, і розігрійте кавоварку. Нехай вода стече до дна, потім вилийте її. Фільтр повинен бути притиснутий до стінок конуса.
  • 4 Додайте каву. Насипте у фільтр 6 столових ложок кава середнього помелу.
  • 5 Заваріть каву. Доведіть воду майже до кипіння і налийте через фільтр таку кількість води, щоб тільки рівномірно просочити гущу, але не наливайте занадто багато – при першій заварці необхідно, щоб вода практично капала. Дайте настоятися приблизно 30 секунд.
  • 6 Заповніть ємність. Заливайте воду в конус, випускаючи аромат і рівномірно просочуючи гущу. Заповнюйте ємність, поки рівень води не буде на сантиметр нижче краю і нехай вода протікає через гущу в заварник.
  • 7 Залийте третій раз. Коли побачите, що води залишилося зовсім трохи, знову наповніть конус, заливаючи воду по стінках, щоб змити гущу назад до фільтру. Заповніть конус до країв.
  • 8 Зніміть фільтр. Коли вода стече, приберіть фільтр і поставте його в такому місці, де вся вода остаточно стече, не розводячи безладу.
  • 9 Пийте! Подавайте каву з вершками і цукром і різними добавками за смаком. Доброго ранку!
  • Метод 4 з 7: За допомогою звичайної чашки для заварки

  • Hario.jpg 1 Приготуйте необхідне. Вам потрібна чашка для заварки, відповідний фільтр, кофемолка і ще один кухоль.
  • 2 Помелите зерна. Для чашки для заварки чудово підходить кава середнього помелу з кавомолки з жорнами.
  • 3 Встановіть і обполосніть фільтр. Помістіть сіточку на чашку. Зігніть фільтр по шву і помістіть в сіточку. Залийте фільтр гарячою водою, щоб позбавити його від запаху паперу і підігріти сіточку і чашку. Перш ніж заварювати каву, переконайтеся, що вся вода стекла і з фільтра, і з сіточки!
  • 4 Додайте каву. Насипте приблизно 3 столові ложки меленої кави в фільтр.
  • 5 Заваріть каву. Доведіть воду майже до кипіння і налийте через фільтр таку кількість води, щоб тільки рівномірно просочити гущу, але не наливайте занадто багато – при першій заварці необхідно, щоб вода практично капала. Дайте настоятися приблизно 30 секунд.
  • 6 Заповніть сіточку. Заливайте воду в сіточку, випускаючи аромат і рівномірно просочуючи гущу. Заповнюйте ємність до кінця, і нехай вода протікає через гущу в чашку.
  • 7 Насолоджуйтеся своєю кавою. Коли чашка заповниться, швидко зніміть сіточку і поставте її на запасну чашку, щоб вона могла остаточно стекти.
  • Метод 5 з 7: Приготування еспресо

  • Mmm ... Vivace's Espresso!.jpg 1 Зрозумійте еспресо. Еспресо трохи відрізняється від стандартних методів заварювання з допомогою фільтра. Тут не тільки потрібна спеціальна кава-машина, тут також вимагається певний вид обжарювання, помелу і досвід в правильному наповненні кофеприемника. Хоча це складніше і, швидше за все, перші кілька чашок вийдуть не дуже смачними, коли ви освоїте, вам більше не доведеться ходити в кафе!
  • 2 Приготуйте необхідне. Вам потрібна еспресо-машина з чистим фільтром і кофеприемником, кофемолка, чашка для варіння і відповідна чашка для готового напою.
  • 3 Підігрійте чашку для варіння. Вливання свіжозвареної кави в холодну чашку не принесе смак кави ніякої користі. Можете також підігріти чашку, з якої будете пити.
  • 4 Помелите зерна. Встановіть кавомолку і, якщо можливо, помелите зерна прямо в кофеприемник. Насипте каву в кофеприемник з гіркою.
  • 5 Укладіть і вирівняйте кави. Різко струсніть кофеприемник, щоб "укласти" кави, і пальцем або ложкою сровняйте рівень.
  • 6 Утрамбуйте. З допомогою темпера рівномірно і твердо притисніть кави. Темпер повинен бути плоским, щоб кава притискався рівномірно, щоб у підсумку не було ніяких "гарячих точок", де кава покладений не так щільно, як в інших місцях.
  • 7 Прикріпіть фільтр до кавоварки. Щільно притисніть фільтр до кави-машини й увімкніть її.
  • 8 Слідкуйте за процесом приготування. Кави повинен витікати вершковими цівками з одного або двох носиків і не вихлюпуватися назовні. Приблизно через 25 секунд заберіть чашку з еспресо і спробуйте його.
    • У перші кілька разів робіть собі примітки, щоб ви змогли налаштувати кавомолку так, щоб кожен раз виходив чудовий кави. Якщо кава витікає швидко і занадто тонким струменем, то зробіть помел більш дрібним. Якщо цівка занадто велика і довго випливає, то наступного разу зробіть помел більш грубим.
  • 9 Пийте! Нехай напій буде чистим або з кубиком коричневого цукру, або так, як ви любите пити еспрессо. Ось кілька варіантів приготування швидких напоїв:
    • Маккіато: одна порція еспрессо з ложечкою збитого молока.
    • Кон-панна: одна порція еспрессо з ложечкою збитих вершків.
    • Капучіно: одна порція еспрессо з порцією гарячого і порцією спіненого молока.
    • Лате: подвійний еспресо з 4 порціями гарячого молока, прикрашений спіненим молоком.
    • Американо: одна або дві порції еспрессо в кавовій чашці, розбавлені гарячою водою.
  • Метод 6 з 7: З допомогою гейзерній кавоварки

  • Moka Pot.jpg 1 Що це таке. Гейзерна кавоварка, також відома як кавоварка мока, виробляє невелику кількість насиченого, ароматної кави.
  • 2 Приготуйте необхідне. Вам потрібна гейзерна кавоварка з чистим фільтром, кофемолка і чашка.
  • 3 Підігрійте воду. Ви будете готувати каву в кавоварці, але якщо спочатку подогреете воду, то уникнете перегрів і обпалення мелених зерен, що зазвичай призводить до неприємного смаку. А також нагріти плиту до середньої температури (якщо плита електрична).
  • 4 Помелите зерна. Використовувати кавомолку з жорнами і встановіть її на середній або середньо-дрібний помел.
  • 5 Наповніть нижню ємність кавоварки. Для найкращого результату наповніть ємність до індикатора.
  • 6 Наповніть фільтр. Покладіть фільтр на нижню ємність і залийте його меленою кавою. Вирівняйте його пальцем або ручкою ложки.
  • 7 Прикрутіть верхню частину. Зберіть кавоварку, намагаючись не пролити гарячу воду і не розсипати кави. Використовуйте рушник, щоб не обпектися нижній ємністю кавоварки.
  • 8 Поставте кавоварку на плиту. Переконайтеся, що ручка не знаходиться прямо над нагріваючим елементом, будь він газовий або електричний! Залиште кришку відкритою, щоб ви могли спостерігати за процесом варіння і зніміть, коли кава буде готовий.
  • 9 Зніміть, коли кава буде готовий. Коли вода закипить, кава стане наповнювати верхню ємність. Спочатку він буде витікати темним, але в процесі варіння стане світліше. Коли струмінь каву стане блідою, зніміть кавоварку з плити і закрийте кришку. Обережно, вона буде гарячою!
  • 10 Зупиніть процес варіння. Помістіть кавоварку нижній ємністю в холодну воду або загорніть у рушник, просочене холодною водою. Це припинить варіння і зробить каву солодким і багатим.
  • 11 Подавайте і насолоджуйтеся. Коли процес варіння припиниться, подавайте каву, як бажаєте. Вилийте залишився кави в термос, щоб він зберіг свій прекрасний смак.
  • Метод 7 з 7: Почніть з хорошої кави

  • Coffee Beans 2.jpg 1 Дізнайтеся, що за зерна. Перш ніж влити хоч краплю гарячої води в мелені зерна, вам потрібно знати, чого очікувати. Запитайте свого знайомого бармена, що вони додають в ваш улюблений напій.
    • Смак кави залежить від багатьох факторів: де вирощувалися зерна, на якій висоті, сорт кавового дерева, як зерна оброблялися, висушували і обсмажувалися.
    • Коли питаєте, робіть нотатки: відповідь може варіюватися від гавайських кона і ефіопських реліквій, до просто "банку Maxwell House".
    • Якщо можливо, купіть зерна в місцевій жаровні і потрібним чином помелите їх в домашніх умовах, щоб забезпечити собі саму свіжу смачну чашку кави.
  • Поради

    • Мелені зерна можуть швидко стати несвіжими, якщо не зберігати їх в герметичній посуді.
    • Вибір є ключовим фактором. Він може становити різницю між легендарною чашкою кави і варивом.
    • Пропускаючи воду через паперовий фільтр (без кави), ви змиєте частинки, які могли б призвести до кислого смаку кави. Цієї ж гарячою водою можна розігріти термос!
    • Якщо ви любите солодке, додайте мелені зерна трохи шоколаду або цукру, він буде варитися з більш солодким смаком.
    • Цукор різко змінює смак кави, так що кладіть його поступово, продовжуючи тестувати смак потроху, поки він не буде придатним для вас.
    • Деякі варять каву з-за приємно, що маскує неприємний запах, аромату. Для цього вам, напевно, будуть потрібні більш солодкі зерна. Візьміть 100% айріш крім або айріш крім навпіл з лісовим горіхом. Якщо вам потрібно замаскувати дійсно жахливий запах, варіть міцний еспрессо.
    • У деяких магазинах зерна більш міцні, ніж у інших. Експериментуйте з кількістю.

    Попередження

    • Не засинайте перемелені зерна в старий мікс. Це призведе до непостійності смаку кави, і найчастіше виходить незадовільний вариво. Експериментуйте, але записуйте пропорції.
    • Не пийте занадто багато кави, інакше у вас почнуться головні болі, болі в животі і діарея. Це дуже неприємно і болісно, не кажучи вже про зіпсованої зубної емалі.
    • Не ставте занадто велика кількість мелених зерен, коли ви тільки починаєте пити каву. Вас почне подшатывать і буде страшенно боліти шлунок.
    • Кави гарячий. Їм можна обпектися, так що почекайте, поки він охолоне.
    • Для тих, хто любить перетравлювати кави (заливати кави назад в кавоварку і ще раз проварювати для міцного смаку), не перестарайтеся, інакше у вашого кави буде чітко згорілий смак.

    вам знадобиться

    • Пристрій для приготування кави
    • Мелену каву або каву в зернах
    • Кофемолка (краще з жорнами)
    • Паперові фільтри
    • Вода (краще фільтрована)
    • Цукор і молоко (не обов'язково)
    • Чашки
    • Ложки
    Рекламний блок


    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?