Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як активувати сухі дріжджі

Рекламний блок

Кроки

  • Activate Dried Yeast Step 1 preview.jpg 1 Визначте, який тип дріжджів ви використовуєте. Сухі дріжджі бувають швидкодіючі і активні. Швидкодіючі дріжджі не потребують активації, просто змішайте їх з інгредієнтами за рецептом. Якщо у вас активні дріжджі, для початку їх треба активувати.
  • Activate Dried Yeast Step 2 preview.jpg 2 Визначте необхідну кількість дріжджів. Подивіться в рецепті і відміряйте необхідну кількість дріжджів.
  • Activate Dried Yeast Step 3 preview.jpg 3 Наповніть ємність теплою водою. Вода повинна бути між 37 та 43 o C . Якщо вода буде холодною, дріжджі не «прокинуться». Переконайтеся, що кількість води не перевищує вимоги рецепта.
  • Activate Dried Yeast Step 4 preview.jpg 4 Киньте дрібку цукру в воду. Перемішуйте, поки цукор не розчиниться. Це допоможе дріжджам швидше почати метаболізм. Якщо у вас немає цукру, використовуйте патоку. Можна додати дрібку борошна, теж спрацює.
  • Activate Dried Yeast Step 5 preview.jpg 5 Насипте дріжджі у воду з цукром. Активно перемішайте, поки гранули дріжджів не розчиняться. Накрийте ємність рушником, дріжджі воліють темряву.
  • Activate Dried Yeast Step 6 preview.jpg 6 Залиште ємність постояти на 1-10 хвилин. Цей процес називається «розстойка», коли дріжджі активують процес метаболізму і починають розмножуватися. 1-2 хвилин буває достатньо, але для того, щоб бути впевненим, що живі дріжджі і добре себе почувають, почекайте 10 хвилин, потім загляньте. Якщо на поверхні з'явилися пухирці, дріжджі працюють.
  • Activate Dried Yeast Step 7 preview.jpg 7 Додайте дріжджовий розчин до сухих інгредієнтів. Закінчите виконання рецепта.
    • Якщо ви використовуєте сухі пивні дріжджі, використовуйте ті самі кроки. Ви можете так само кинути щіпку дріжджів прямо в сусло, хоча це ризик, дріжджі можуть загинути, якщо температура не ідеальна.
  • Activate Dried Yeast Step 8 preview.jpg 8 Готово.
  • Поради

    • Термін зберігання сухих дріжджів 2 роки. Після цього дріжджі перестають реагувати, коли ви намагаєтеся їх активувати.

    Попередження

    • Не використовуйте хлібопекарські дріжджі для пивоваріння. В хлібопекарських дріжджах є живі лактобактерії, які додадуть пива кислий смак.
    • Майте на увазі, що назви дріжджів вельми туманні. У продуктовому магазині ви можете зустріти «хлібопекарські дріжджі», «швидкі дріжджі», «активні сухі дріжджі» та інші назви. На жаль, серед виробників дріжджів немає однаковості в назві дріжджів.

    вам знадобиться

    • Сухі дріжджі
    • Мірна ложка
    • Ємність для води
    • Вода
    • Цукор
    • Ложка для розмішування
    • Рушник
    Рекламний блок


    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?