Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як вибрати рибу з високим вмістом омега 3

Рекламний блок

Кроки

  • Choose Fish High in Omega 3 Step 1.jpg 1 Їжте більше морської риби. Морська риба зазвичай містить більше омега-3 жирних кислот, ніж прісноводна. Морська риба живе в глибокій, холодній воді, що сприяє утворенню омега-3 жирних кислот в її тілі. Один з видів морської риби з високим вмістом омега-3 — це скумбрія сімейства окунеподібних; свіжу скумбрію можна знайти тільки в прибережних районах. Крім високого рівня омега-3 жирних кислот, в сардинах міститься багато кальцію. Хоча перевага надається, як правило, морська риба, винятком є лосось, рід риби, який може мігрувати з солоною в прісну воду. В лососеві міститься велика кількість омега-3. Форель — один з видів лосося, який теж багатий омега-3 жирними кислотами, водиться в прісноводних озерах і річках.
  • Choose Fish High in Omega 3 Step 2.jpg 2 Вибирайте рибу, спійману в дикому середовищі, замість вирощеної на фермах, якщо це можливо. Не всі омега-3 кислоти легко засвоюються організмом. 'Корисна омега-3' — це термін, який використовується для опису типу омега-3, який засвоюється більш легко. Хоча риба, вирощена на фермах, містить більше жиру, ніж спіймана, кількість корисної омега-3 у ній набагато менше. Згідно з дослідженнями, проведеними Міністерством сільського господарства США порівняно поживних речовин в дикій і вирощеної сьомзі, в дикій сьомзі рівень білка на 20% вище, а рівень жиру на 20% нижче, ніж у вирощуваної на фермах сьомги. Кількість корисної омега-3, однак, значно вище в дикому лососі.
  • Choose Fish High in Omega 3 Step 3.jpg 3 Звертайте увагу на методи, що використовуються для лову риби. При покупці свіжої риби запитуйте у продавця, як саме ловилася риба. Риболовля, у процесі якої риба ловиться на гачок або на волосінь з рухомої човни, називається тролінг. Ловля таким способом дозволяє рибалці вивчити рибу після того, як вона попалася на гачок, а потім прийняти рішення, чи залишити рибу або кинути її назад у воду. Залишається риба тільки високої якості, яка має здоровий вигляд і хороший розмір. Риба, спіймана таким екологічно безпечним способом, містить більш високий рівень омега-3.
  • Choose Fish High in Omega 3 Step 4.jpg 4 Купуйте рибу в магазинах і на фермах, які купують рибу у надійних джерел. Запитайте у продавців, чи працюють вони з екологічними групами, які стежать за риболовними методами. Екологічні групи скрупульозні у питанні співпраці і підтримують тільки тих продавців, які вирощують якісну рибу екологічно безпечним способом. Більш ймовірно, що ви отримаєте рибу більш високої якості, з високим вмістом омега-3 кислот у постачальників, які дотримуються екологічно безпечних методів.
  • Choose Fish High in Omega 3 Step 5.jpg 5 Крім вживання риби, вживайте інші джерела омега-3 жирних кислот. Оскільки переважна більшість людей споживають омегу з непропорційно високим співвідношенням рівня омега-6 до омега-3, додаючи продукти, багаті омега-3 збалансують це співвідношення. Підтримання такого балансу важливо, тому що занадто велика кількість омега-6 поліненасичених жирних кислот у харчовому раціоні пов'язано з розвитком таких захворювань, як серцево-судинні, запальні захворювання, рак і аутоімунні захворювання. При плануванні свого раціону додавайте до рибних страв гарнір, наприклад, брокколі, шпинат, водорості, капусту, зелень гірчиці, волоські горіхи, олія волоського горіха, насіння льону, насіння гарбуза і соєва олія.
  • Choose Fish High in Omega 3 Step 6.jpg 6 Уникайте вживання риби з високим рівнем ртуті. Токсичну дію ртуті значно переважає користь від омега-3 жирних кислот. До риби з високим вмістом ртуті можна віднести сире і приготоване м'ясо акули, риби-меч і кафельника.
  • Choose Fish High in Omega 3 Step 7.jpg 7 Віддавайте перевагу свіжій рибі, а не харчових добавок риб'ячого жиру, якщо це можливо. Хоча добавки риб'ячого жиру містять такої ж або навіть вищий рівень вмісту омега-3, ніж ви б отримали від вживання в їжу риби, організму легше засвоювати омега-3 в її природному вигляді. Якщо ви все ж вирішили збагатити свій раціон риб'ячим жиром, вибирайте якісні і перевірені харчові добавки, як і у випадку зі свіжою рибою.

  • Поради

    • Якщо ви вирішили вибрати рибні консерви як джерело омега-3 жирних кислот, будьте обережні, оскільки в консервованої риби часто зустрічається високий вміст ртуті. Якщо можливо, постарайтеся обмежити вживання рибних консервів до однієї порції на тиждень.
    • Масло волоського горіха — відмінний джерело омега-3. Але корисні речовини в олії можуть зникнути, якщо його перегріти. Найкраще додавати масло волоського горіха в їжу після приготування, щоб зберегти всі корисні властивості.
    • Хоча немає стандартного співвідношення рівня омега-3, омега-6, більшість людей споживають занадто багато омега-6 жирних кислот і занадто мало омега-3. Збільшення омега-3 і зменшення омега-6 допоможе створити більш збалансоване співвідношення жирних кислот.
    • При купівлі насіння льону зверніть увагу, що цілі та подрібнені насіння мають рівну кількість омега-3. Цілі насіння зберігається до одного року, це набагато довше, ніж подрібнені, які можуть зіпсується вже через пару місяців. Багато воліють купувати цілі насіння льону і подрібнювати їх в кавомолці в разі необхідності; подрібнювати важливо, тому що організм не в змозі засвоїти всю користь цілого льону.

    Попередження

    • Якщо ви вирішите доповнити свій раціон добавками риб'ячого жиру, робіть це тільки під наглядом лікаря. Надмірне вживання омега-3 пов'язана з підвищеним ризиком надмірного кровотечі у деяких людей.


    Рекламний блок


    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?