Як визначити свої життєві цінності

Кроки

  • 1 Зупиніться і подумайте.
  • Define Your Personal Values Step 1.jpg 2 Подумайте, наскільки ви щасливі сьогодні. Дійсно ваші сьогоднішні особистісні цінності відображають вашу особистість насправді чи тільки є тими цінностями, які були в вас закладені кимось? Ви щасливі або ви думаєте, що настав час дещо змінити уявлення про себе і розібратися зі своїми життєвими цілями?
  • Define Your Personal Values Step 2.jpg 3 Подумайте над тими особистісними цінностями, які багато людей вважають гідними. В світі дуже багато особистісних цінностей і існують навіть списки хороших якостей, ви можете знайти в інтернеті. Які найбільше відповідають і підходять вам? Які з них відповідають вашим уявленням про життя? Запишіть різні якості на папері і спробуйте відсортувати з них ключові, які дійсно важливі для вас. (У розділі Поради ви прочитаєте, як можна це зробити, але свій список складайте самі.)
  • 4 Виділіть найголовніші цінності. Це дуже цікаве заняття, яке змушує вас сконцентруватися на основних цінностях, які мають для вас велике значення. Як тільки ви зможете виділити для себе свої цінності, вам буде легше зрозуміти, хто ви насправді. Ви зможете приймати правильні рішення в житті і робити правильний вибір. Вправа:
    • Виберіть найбільш важливі цінності для вас. Зробіть це вже після того, як ви виберете найголовніше для вас на сьогодні.Define Your Personal Values Step 3Bullet1.jpg
    • Тепер виберіть з них п'ять найголовніших цінностей.Define Your Personal Values Step 3Bullet2.jpg
    • Тепер спробуйте залишити у вашому списку лише чотири характеристики.Define Your Personal Values Step 3Bullet3.jpg
    • Тепер спробуйте зупинитися на трьох основних. Як вам?Define Your Personal Values Step 3Bullet4.jpg
    • Тепер прийміть найважче рішення: виберіть найголовніше. Те, що ви вибрали і є найважливішим для вас в житті, вашим сенсом існування. Не зовсім правильно керуватися лише однієї якої-небудь цінністю і не йти на компроміс з самим собою, однак саме те, що ви вибрали і є найголовніше. Саме тепер і ви зрозумієте себе краще. Тепер, коли ви це знаєте, вам буде простіше приймати рішення в життя.Define Your Personal Values Step 3Bullet5.jpg
  • Define Your Personal Values Step 4.jpg 5 Все, що важливо для вас, повинно бути у вашому житті. Знати, що для вас важливо і що рухає вами в житті – це одне, а от дійсно втілити це в реальність вже не так просто. Як тільки ви визначитеся зі своїми особистісними цінностями, намагайтесь жити так, щоб відповідати їм і в роботі, і в коханні, і в соціальному житті, і в культурному житті і т. д. Можливо, вам доведеться внести деякі зміни у ваше життя. Не бійтеся змінювати життя відповідно вашим особистісним цінностям. Якщо вірність і відданість для вас дійсно є важливими, то намагайтеся бути вірними іншим, намагайтеся бути завжди доступними для тих, хто потребує вас, не обговорюйте нікого за спиною, а підтримуйте і захищайте інших, коли про них говорять погано. Ви можете також проявити лояльність в роботі, підтримуючи усілякими способами своє місце роботи, вірячи в те, що це дійсно є частиною ваших кар'єрних домагань. Це значить нікого не обговорювати, а вести себе дійсно професійно.
  • Поради

    • Особистісні цінності можуть бути наступними: віра, своєчасність, відданість, повага, гармонія, щастя, осмисленість, можливість допомагати, дружба, успіх, досягнення поставлених цілей, спокій, честь, дружелюбність, надійність, задоволення чим-небудь, подяку, впевненість у собі, підтримка, компетентність, рішення проблем, пошук виходу з важкої ситуації, уміння бути гарним слухачем, служіння іншим, співпраця, чесність, чуйність, вміння бути завжди веселим, не підтримувати насильство, вміння ділитися, здатність давати, безпека, справедливість, співпраця, самодисципліна, радість, мудрість, розсудливість, вірність, радикальність, гнучкість, цінність сім'ї, цінність самотності, працювати повний або неповний робочий день, оптимізм, вміння керувати, надійність, співчуття, зайнятість, завзятість, щедрість, свобода і т. д.


    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?