Як скласти меню
Кроки
1 Визначитеся з вашої цільової клієнтурою. До якої вікової категорії будуть відноситися відвідувачі вашого закладу (діти, підлітки, дорослі, літні люди і так далі)? На який соціальний статус клієнтів ви націлені (забезпечені люди з низьким рівнем доходів, середній клас і так далі)? Оскільки ви не можете безпосередньо впливати на те, хто стане відвідувати ваш заклад, потурання конкретній групі людей збільшує шанси перетворення їх у ваших постійних клієнтів.
2 Вивчити свою цільову клієнтуру. Наприклад, якщо меню для середньої школи, то основна група відвідувачів буде складатися з підлітків. У цьому випадку використовуйте універсальні блюда, такі як макарони з сиром і піцу.
3 Вирішите, чи хочете ви помістити фотографії у ваше меню. Це може справити враження на ваших клієнтів. Але не додавайте занадто багато фотографій, так як в противному випадку меню буде здаватися перевантаженим.
4 Створити категорії для страв, які ви будете подавати. Наприклад: закуски, основні страви, супи, салати, десерти. Якщо ви хочете бути ще більш конкретним, ви можете створювати підрозділи для макаронів, курки або страв з сиром.
5 Складіть список страв. Переконайтеся, що їх назви зрозумілі, і у відвідувачів не виникне різночитання з приводу того, що саме вони замовляють. Поруч з назвою страви і його описом повинна бути ціна. Не змушуйте клієнтів розшукувати ціну по всьому меню.
6 Коли ви закінчите складати список страв, додайте кілька описових фраз. «Дійсно прекрасний гамбургер» звучить дуже розпливчасто і не гарно порівняно з «М'ясо вищої якості для нашого гамбургера приготовлено бездоганно і чудово поєднується зі свіжонарізаних салатом».
7 Помістити назву свого закладу у верхній частині меню. Зробіть так, щоб воно добре виділялося на тлі решти тексту. 8 Додайте координати, за якими можна звертатися з питаннями, скаргами та пропозиціями.
9 Регулярно оновлювати меню. Щоб уникнути непотрібних витрат і клопоту, спробуйте додавати нові елементи меню цілими блоками, а не по одному. Поради
- Краще, якщо назва страви відрізняється від його опису.
- Додавання спеціальних пропозицій для дорогих страв може призвести до збільшення продажів.
- Не забудьте врахувати вегетаріанців, веганів і алергіків.
Попередження
- Ви повинні дотримуватися вашого меню, навіть якщо це викликає незручності. Якщо з якихось причин стає неможливим готувати страви, що є в меню, заздалегідь подбайте про заміну.
- Не переборщіть з цінами. Люди зрозуміють, що їх обманюють, і несхвальна слава про ваш заклад дуже швидко пошириться по окрузі.
Рекомендуємо для перегляду