Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як доглядати за кухонними ножами

Рекламний блок

Кроки

  • Step Drawer 1.jpg 1 Знайдіть відповідне місце для зберігання ножів. Це може бути стійка для ножів або ящик (але тільки якщо вони в чохлі, інакше вони можуть зіпсуватися).
  • Step CleanKnives 2.jpg 2 Мийте ваші ножі після кожного використання. Так як ножі слід мити вручну, візьміть мильну тканину і акуратно витріть ніж, а потім сполосніть його гарячою водою. Висушіть чистим рушником.
  • Step KeepDry 3.jpg 3 Ножі повинні бути сухими. Наприклад, якщо у вас сталевий кухонний ніж, він може заіржавіти. Сталеві ножі необхідно змащувати харчовими мінеральними маслами відразу після використання для запобігання корозії.
  • Step SteelKnivesRegularly 4.jpg 4 Регулярно точите ножі. Краю ножа мають тенденцію заморочуватися на одну сторону, що погіршує якість розрізання. Щоб наточити лезо, необхідно тримати його ближче до поверхні і проводити з нею, поступово піднімаючи задню частину леза, поки лезо не почне врізатися в поверхню. Потім слід взяти точило в одну руку та тримати задній край ножа ближче до себе. «Проведіть» лезом по точила по всій довжині. Зробіть це десять разів з кожної сторони.
  • Step USeWoodBoard 5.jpg 5 найпоширеніша причина зношування ножа – це зіткнення з обробною дошкою. Дошки, зроблені зі скла, кераміки, мармуру та інших матеріалів, абсолютно марні. Вони миттєво псують лезо ножа. Дерев'яні та пластикові дошки набагато краще і не так сильно ушкоджують лезо. Для досягнення найкращих результатів використовуйте дуже м'яку папір або картонну обробну дошку.
  • Поради

    • Пам'ятайте, що не слід класти ножі в посудомийну машину, так як деякі миючі засоби можуть зіпсувати сталеві леза. Насправді псують ножі не детергенти, а корозія від солі в їжі, вода і висока температура.
    • Використовуйте різні ножі для різних цілей. Філейний ніж можна зіпсувати, якщо розрізати їм кістки, а розрізання риби з допомогою ножа для масла зіпсує ніж назавжди.
    • Якщо ви зберігаєте ножі в ящику, покладіть в нього папір або картон, загорнувши нею поверх ножа.
    • Якщо ви миєте ножі в посудомийній машині, кладіть їх акуратно, щоб вони не пошкодилися під час процесу.

    Попередження

    • При роботі з ножем доторкайтесь до задньої частини леза.
    • Вірте чи ні, але тупий ніж набагато небезпечніше, ніж гострий. Тупе лезо вимагає більше зусиль і збільшує ризик зісковзування і порізів.

    вам знадобиться

    • Кухонні ножі
    • Точило (входить в більшість наборів ножів)
    Рекламний блок


    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?