Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як приготувати чіпси

Рекламний блок

Кроки

  • Fry Chips Step 1.jpg 1 Визначте, чи ви будете готувати заморожені картопляні чіпси (це буде швидше) або чіпси із свіжої картоплі. Цей метод підходить для обох типів чіпсів.
  • Fry Chips Step 2.jpg 2 Якщо ви будете робити чіпси із свіжої картоплі, виберіть різновид «борошнистого картоплі», в якому міститься мало води. Для чіпсів і картоплі фрі підійдуть такі сорти, як Сантэ, Фрески, Зоря, Ефект, Заворовскій, Іллінський, Раменський, Калинка. Попросіть про допомогу продавця.
  • Fry Chips Step 3.jpg 3 Почистіть і наріжте картоплю на чіпси у відповідності з наступними рекомендаціями:
    • Для картоплі фрі наріжте брусочки в довжину картоплі, шириною близько ? див.
    • Чіпси можуть бути 1.5 см в ширину і висоту, або на довжину картоплі.
    • Картоплю для часточок-клинів спочатку нарізають товщиною 2,5 см, а потім по діагоналі, щоб у розрізі вийшов трикутник.
    • Немає необхідності в точній нарізуванні картоплі «по лінійці».
  • Fry Chips Step 4.jpg 4 Розігрійте сковороду маслом - арахісове, рапсова, соняшникова олії відмінно підійдуть для цих цілей, так як вони не будуть горіти при нагріванні.
  • Fry Chips Step 5.jpg 5 Для товстих чіпсів і часточок температура повинні бути між 150 і 160 o. Ви можете виміряти температуру масла або кулінарним термометром, або з допомогою шматочка хліба. Опустіть шматочок хліба в олію, відразу повинні з'явитися невеликі пухирці, хліб повинен зарум'янитися протягом 1 хвилини.
  • Fry Chips Step 6.jpg 6 Для великих сирих чіпсів і часточок - опустіть їх в масло. Попередньо можна сполоснути картоплю, але він обов'язково повинен бути висушений на паперовому рушнику, інакше він буддет підгоряти.
  • Fry Chips Step 7.jpg 7 Витягніть чіпси, коли вони стануть світло-золотистого кольору, це може відбутися через 5 хвилин. Картопля має добре просмажиться.
  • Fry Chips Step 8.jpg 8 Для картоплі фрі (сирого), заморожених або свіжих чіпсів, розігрійте масло до 175oC (шматочок хліба повинен зарум'янитися в олії протягом 10-20 секунд), додайте чіпси і готуйте до тих пір, поки вони не стануть хрусткими і золотистими.
  • Fry Chips Step 9.jpg 9 Приправте спеціями і подавайте. Приємного апетиту!
  • Поради

    • Ви можете придбати спеціальну шатківницю або тертку для чіпсів і нарізати картоплю ідеально!
    • Не виливайте масло після першої партії чіпсів, з кожним разом воно стає все смачніше, набираючи «чіпсова» аромат. В одному і тому ж маслі можна приготувати 5 порцій чіпсів, і тільки потім його змінювати.
    • Готуйте партіями, щоб було простіше.
    • Якщо ви використовуєте готові заморожені чіпси, розморозьте їх попередньо, інакше вони вгамують масло і не зажарятся.
    • Чим більше скибочки картоплі, тим менше жиру вони вберуть.

    Попередження

    • Вибирайте глибоку сковороду і наповнюйте її не більше, ніж наполовину, щоб уникнути випліскування олії.
    • Тримайте кришку від сковороди напоготові на випадок, якщо масло почне бризкати. Негайно вимкніть вогонь.

    вам знадобиться

    • Масло
    • Глибока сковорода
    • Вогнетривка ложка-шумівка або друшляк
    • Картоплю або заморожені чіпси (попередньо розморозити)
    • Паперові рушники для підсушування картоплі
    • Спеції і соуси
    Рекламний блок


    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?