Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як приготувати індичку

Рекламний блок

Кроки

Частина 1 з 4: Підготовка індички

  • 1 Вибираємо індичку. індичку не варто шкодувати грошей, якщо є можливість. Заморожена індичка, давно лежить на прилавку або оброблена консервантами буде не такою смачною, як свіжа необроблена птах. Пам'ятайте про це, вибираючи індичку:
    • Спробуйте купити свіжу індичку прямо у м'ясника, ніж в продуктовому магазині. У м'ясників зазвичай м'ясо свіже.
    • Знайдіть індичку без вмісту солі (іноді птицю впорскують соляний розчин), від якої у неї з'являється неприродний присмак.[1]
    • Вибирайте індичку достатнього розміру на плановане кількість гостей. Невеликий індичкою на 5 - 6 кілограм можна нагодувати близько 10 осіб, середній індичкою на 7-8 кілограм можна нагодувати до 16 чоловік, на компанію в 20 і більше гостей краще брати велику індичку на 9-10 кілограм.
  • 2 Розморозьте індичку, якщо буде потрібно. Якщо у вас виявилася заморожена індичка, важливо її повністю розморозити завчасно. Не відкриваючи упаковку, поставте індичку на нижню полицю холодильника в глибокій посуді. За кілька годин до приготування дістаньте з холодильника, відкрийте упаковку і доведіть до кімнатної температури.
  • 3 Очистіть індичку від нутрощів. Видаліть тельбухи; їх найчастіше можна знайти всередині в окремому пакеті, який легко викинути (деякі вважають за краще залишити їх на майбутнє для інших страв). Всередині також можете знайти шию, яку можна викинути або зберегти на майбутнє, на ваш розсуд.
  • 4 Промийте індичку під проточною водою. Потім промакните насухо чистим кухонним рушником або серветками. Важливо, щоб індичка була сухою, коли ви поставите її в духовку. Якщо птах буде вологою, то всередині духовки утворюється пар і шкіра не засмажитися і не буде хрусткою.
  • Частина 2 з 4: Начинка і засолення

  • 1 Приготуйте начинку для індички. Приготуйте начинку на свій смак і ложкою начиніть їй індичку. Повністю заповніть внутрішній простір птиці і закрийте отвір вільним краєм шкіри, щоб начинка не випала.
    • Деякі шеф-кухарі вважають, що начинка витягає вологу з індички, і птах виходить сухий. Начиняти індичку зовсім необов'язково, якщо не хочете.
  • 2 Обробіть індичку соляним розчином, за бажанням. Змастіть індичку сумішшю солі, пахучих трав і спецій, фруктів і овочів. Завдяки соляного розчину, рідина проникає глибоко в тканини, в результаті чого індичка менше висихає під час приготування в духовці і виходить соковитою.
    • Люди по різному ставляться до засолу індички. Все залежить від того, чи подобається вам солоне м'ясо індички чи ні, в будь-якому випадку вона вийде смачною.
    • Якщо ви придбали кошерну індичку, то пропустіть цей крок, так як кошерна індичка обробляється сіллю перед продажем.
  • Частина 3 з 4: Приготування в духовці (з поливанням)

  • 1 Розігрійте духовку до 230 градусів.
  • 2 Накрийте блюдо, в якому будете смажити індичку, фольгою. Один шар в довжину і ще один - в ширину. Фольги має бути достатньо, щоб повністю вільно укутати індичку з усіх боків, залишивши всередині трохи простору. Таким чином індичка вийде соковитою.
  • 3 Зважте індичку, щоб визначити тривалість знаходження в духовці. Середній час розраховується 20 хвилин на кожні пів кілограма ваги, включаючи начинку.
  • 4 Викладіть індичку в блюдо для духовки грудинкою вгору.
  • 5 Посипте індичку спеціями, за бажанням. У всіх різні смакові переваги. Ось кілька ідей для індички:
    • Якщо ви не обробляли індичку соляним розчином, то можете посипати його сіллю і перцем. Пропустіть цей крок, якщо засолили індичку попередньо.
    • Натріть індичку вершковим або оливковою олією для золотистою, хрусткої скориночки і насиченого смаку.
    • Натріть індичку меленими приправами, наприклад, шавлією і розмарином.
    • Покладіть всередину індички зубчики часнику.[2]
  • 6 Оберніть індичку фольгою і поставте в духовку.
  • 7 Зменшіть температуру духовки до 180 градусів.
  • 8 Поливайте індичку кожні 30 хвилин. Відкрийте духовку, обережно відкрийте фольгу, і ложкою, зачерпнувши сік з дна страви, полийте індичку зверху.
  • 9 Хрустка скоринка. За 30 хвилин до готовності зніміть фольгу з грудинки і стегон. Це дозволить отримати золотисту хрустку скоринку.
  • 10 Перевірте, чи готова індичка. Коли приблизний час приготування минув (залежно від ваги), харчовим термометром перевірте, чи готова індичка. Вставте термометр в стегно. Індичка готова, коли температура всередині досягла 74 градусів.[3]
  • Частина 4 з 4: Відпочинок і оброблення

  • 1 Дайте індичці "відпочити". Нахиліть блюдо з птахом так, щоб сік стек в один кінець. Перекладіть індичку з фольгою на велику обробну дошку. Оберніть індичку фольгою і дайте їй відпочити пів години. В результаті індичка буде соковитою і ніжною.
    • Поки індичка відпочиває, приготуйте до неї соус із соку, що залишився після приготування індички.
    • Якщо індичка начинена, то ложкою вийміть начинку і викладіть її на тарілку.
  • 2 Коли індичка відпочила, наріжте її. Індичку обробляють використовуючи ту ж техніку, що і для оброблення курки. Гострим ножем зріжте м'ясо з ніжок, крил і грудки. Викладіть біле і темне м'ясо окремо один від одного на тарілці.
    • Залишилося після вечері м'ясо індички відмінно підійде для супів, сандвічів і запіканок.
  • Поради

    • Ще один відмінний спосіб приготування індички - це засмажити її у фритюрі.

    Попередження

    • Гаряче масло може залишити опік - будьте обережні.
    Рекламний блок


    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?