Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як приготувати капучіно

Рекламний блок

Інгредієнти

  • Мелені кавові зерна на одну порцію
  • 120 мл молока

Кроки

Метод 1 з 3: Приготування еспресо

  • 1 Сміливі кавові зерна на 1 порцію еспрессо (30 мл).
    • перевірте помел кави, затиснувши щіпку кави між великим і вказівним пальцем. Кава повинна злегка грудкуватися, але на ньому не повинні залишатися відбитки від ваших пальців.
    • Якщо ви можете побачити видимі відбитки на каву або каву зовсім не комкується — налаштуйте вашу кавомолку у відповідність з інструкцією виробника.
  • 2 Насипте каву в портафильтр кавоварки. Мізинцем акуратно розподіліть мелену каву по всій поверхні портафільтр.
  • 3 Утрамбуйте каву в портафільтрі, використовуючи темпер кавоварки.
      акуратно притисніть каву і потім закрийте портафільтр, щоб послабити всередині нього тиск кави. Сильно вдавлюйте каву, що б вмістити його в портафільтр .
  • 4 помістіть портафільтр в вашу кавоварку. Капучіно ще не готовий, вам ще потрібно спінити молоко.
  • Метод 2 з 3: Збивання молока

  • 1 Натисніть кнопку «Пар». Коли на вашій кавоварці загориться лампочка індикатора (або згасне, в залежності від виду вашої кавоварки) — ваша кавоварка готова виробляти пар. Швидко опустіть наконечник для збивання молока, щоб позбавити його від залишкової вологи.
  • 2 Налийте 120 мл молока в охолоджену кухоль. Знежирене молоко дасть більше пінки, незбиране молоко дасть більш кремовий напій.
  • 3 покладіть термометр в кухоль. Після завершення процесу збивання, ідеальна температура молока повинна бути 65 - 68 C.
  • 4 Опустіть наконечник для спінювання молока в кухоль. Потім, почніть опускати кухоль поки наконечник не відмовиться трохи нижче поверхні молока.
    • прислухайтеся до звуку збивається молока. Якщо наконечник буде у правильній позиції, ви будете чути постійний звук ш-ш-ш.
    • Якщо ви почуєте звук схожий на виття і побачите великі бульбашки — ваш наконечник для спінювання молока знаходиться занадто високо. Опустіть його трохи.
  • 5 Коли температура молока досягне 38 C, занурте наконечник для спінювання молока глибше в молоко. Повільно обертайте кухлем, щоб створити вир молока.
  • 6 Вимкніть наконечник для спінювання молока, коли пінка досягне необхідної температури. Відставте молоко в сторону. Метод 3 з 3: візьміть готовий еспресо і приготуйте капучино
  • 1 помістіть чашку для капучино під диспенсер кавоварки і почніть готувати каву.
  • 2 Перевірте якість напою. Верх напою повинен бути темним, з густою, золотистою пінкою.
  • 3 час для еспресо. Еспрессо повинен наливатися 20-30 секунд для отримання найкращого результату.
  • 4 залиште каву, якщо він налився правильно. В іншому випадку, вилийте його, перемеліть і утрамбуйте більше кави і зробіть ще спробу.
  • 5 Налийте збите молоко на приготований еспресо. Пропорція капучино повинна бути наступна: приблизно 1/3 Еспресо, 1/3 спінене молоко і 1/3 молочна пінка.
  • 6 випийте ваш капучино. За бажанням, ви можете посипати його корицею для додаткового смаку.

  • поради

      поекспериментуйте з мокрим і сухим капучино, щоб підібрати капучино на ваш смак. У мокрого капучино більше спіненого молока, а у сухого капучіно менше спіненого молока, а більше пінки.

    Попередження

    • Змішуйте молоко з еспресо протягом 30 секунд. Інакше якість напою погіршиться.

    вам знадобиться

    • Кавоварка з наконечником для спінювання молока
    • Кофемолка
    • Темпер
    • Металевий глечик
    • Термометр
    • Чашки для капучино
    Рекламний блок


    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?