Як вибрати вино

Кроки

  • Choose Wine Step 1.jpg 1 Визначитеся, яке вино ви віддаєте перевагу - біле або червоне.
    • До насиченої, калорійної їжі, такої як вечеря зі стейком і стравами з картоплі, підійде червоне вино.
    • До легких страв, таким як ланч, складається з сендвічів, салат або вечеря з рибними стравами, підійде біле вино.
  • Choose Wine Step 2.jpg 2 Вирішите, скільки ви готові заплатити за вино.
    • Уникайте дуже дешевих вин.
    • Не забувайте, що пляшка хорошого вина не обов'язково повинна бути дорогою.
    • У деяких випадках недороге вино може бути краще на смак, ніж вино, яке коштує в 5 разів дорожче.
  • Choose Wine Step 3.jpg 3 Вибирайте вино на підставі сортів.
    • Вибір сорти винограду - це одна з найскладніших завдань при виборі вина. Незважаючи на те, що вино виробляють тільки з декількох сортів винограду, смакові букети одного і того ж сорту можуть бути різними. Наприклад, вино з винограду сорту мерло, зазвичай має яскраво виражений і фруктовий смак. Однак, мерло витримане в дубовій бочці може мати присмак диму.
    • Прочитайте інформацію, яка вказана на етикетці, якщо ви хочете вибрати вино в магазині або подивіться опис меню, щоб визначити той сорт, який вам подобається.
    • Попросіть офіціанта дати спробувати вино, якщо ви плануєте брати червоне вино або вино іншого сорту в ресторані.
  • Choose Wine Step 4.jpg 4 Вибираючи вино, прийміть до уваги рік збору винограду.
    • Як правило, потрібно кілька років витримки для того, щоб червоні вина придбали кращі смакові якості. Ви можете придбати пляшку червоного вина і зберігати її протягом року або двох, щоб смак вина розкрився в повній мірі.
    • Деякі вина, такі як піно гріджіо, краще пити поки вони ще молоді. Інші досягають піка смаку за перший або другий рік витримки.
  • Choose Wine Step 5.jpg 5 Зверніть увагу на те, з чим ви збираєтеся подавати вино.
    • Деякі вина, такі як мальбек, добре поєднуються з простими стравами, на зразок піци або барбекю.
    • Більш солодкі вина, такі як рислінг, добре підходять до гострої їжі, в той час як напівсухі вина, такі як шардоне, добре поєднуються з жирною їжею або з їжею, яка містить прянощі і спеції.
  • Choose Wine Step 6.jpg 6 Зверніться за допомогою, якщо вибираючи вино, ви все-таки відчуваєте себе невпевнено.
    • Офіціант в ресторані зможе порадити вино, яке найкраще доповнить вибране вами блюдо.
    • У деяких фешенебельних ресторанах можуть бути сомельє, які допоможуть клієнтам вибрати червоне вино або інші напої, що поєднуються із стравами.
    • В залежності від регіону вашого проживання, персонал в місцевих магазинах може добре орієнтуватися в питаннях, що стосуються сфери виноробства. Вони можуть надати рекомендації на підставі цінового діапазону, а також на підставі того, з якою їжею ви буде подавати вино.



  • Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?