Як приготувати соте з овочів
Кроки
1 Зберіть інгредієнти. Відміряйте масло і налийте його на сковороду. Поставте сковороду на плиту на середній вогонь і нагрівайте її.
2 Наріжте овочі. Поріжте кубиками помідори, подрібніть цибулю, болгарський перець наріжте скибочками. Чим тонше шматочки, тим швидше вони приготуються. Якщо поспішайте - ріжте тонко. Якщо не поспішайте - нарізайте овочі товстіший.
3 Насипте овочі в сковороду. Щоб не було пересмажених або недосмажених овочів, додайте овочі в строгому порядку, за швидкістю їх приготування. Спочатку додайте на сковороду овочі, які готуються довго, а потім ті, які готуються швидко. Або, як варіант, ріжте овочі, які готуються довго більш тонкими шматочками, а ті, які готуються швидко - товстіший. - Тривалий час приготування: морква, цибуля, картопля (особливо картопля)
- Середній час приготування: броколі, болгарський перець
- Короткий час приготування: гриби, помідори
- Дуже короткий час приготування: шпинат і інша зелень
4 Струшуйте овочі один-два рази. Готуйте до тих пір, поки овочі не стануть ніжними (приблизно 3-5 хвилин). Приберіть з вогню.
5 Посипте вашими улюбленими приправами, такими як перець, кмин, розмарин і сіль.
6 Збризніть невеликою кількістю свіжого апельсинового соку, якщо хочете. Сік лайма також додасть овочів пікантність.
7 Готово. Поради
- Це блюдо відмінно поєднується з бурим або звичайним рисом.
- Подавайте соте з овочів до м'яса, птиці або риби.
- Різні овочі готуються різну кількість часу, спробуйте обсмажувати їх окремо.
Попередження
- Будьте обережні, не обожгитесь!
Що вам знадобиться
- Велика сковорода з довгою ручкою (чавунна краще, ніж тефлонова)
- Овочі на ваш смак, наприклад:
- Гриби
- Помідори
- Перець (як гострий, так і солодкий)
- Цибуля
- Часник
- Морква
- Цибуля-шалот
- Дрібно порізаний червоний картопля
- Гострий ніж
- Обробна дошка
- 2-3 столові ложки олії
- Оливкова або рослинне масло
- Різні спеції
- Цитрусові фрукти для вичавлювання
Рекомендуємо для перегляду