Як подавати Каберне Совіньон

Кроки

  • Serve Cabernet Sauvignon Step 1.jpg 1 Виберіть вино.
    • Коли вибираєте Каберне Совіньон, пам'ятаєте вислів «більше - краще». Ви зверніть увагу на те, що з віком властивості вина дозрівають і стають м'якше. Молоді вина більш різкі і можуть перебити смак їжі, до якої вони подаються.
  • Serve Cabernet Sauvignon Step 2.jpg 2 Охолодіть пляшку до температури від 17,2°С до 18,3°С.
    • Багато людей роблять помилку і переохолоджують Каберне Совіньон або дозволяють йому стояти при кімнатній температурі. Кімнатна температура підходить для подачі вина, однак існує величезна різниця між кімнатною температурою у Флориді і в Ісландії.
    • Для охолодження пляшки до необхідної температури помістіть її в холодильник на 20 хвилин або опустіть у лід на 5 хвилин.
  • Serve Cabernet Sauvignon Step 3.jpg 3 Дайте провину провітритися.
    • Провітрювання або насичення киснем вина - кращий спосіб повністю відкрити весь букет ароматів вина. Завдяки цьому процесу повітря змішується з вином і зменшує кількість вуглекислого газу, що міститься у вині. Провітрювання також звільняє вино від супутніх запахів, які могли маскувати справжній аромат вина.
    • Откупорьте пляшку і дайте постояти 1 годину.
    • Вилийте вино у винний графин. Широке горлечко графина дозволить провину краще насититися киснем
    • Графин - це контейнер, який використовується для утримання вина, після того як воно було декантировано. Графини зазвичай використовуються в якості судин для подачі вин.
  • Serve Cabernet Sauvignon Step 4.jpg 4 Процідіть вино.
    • Проціджування вина - процес відділення осаду від вина. Незважаючи на популярна думка, осад не є ознакою псування вина.
    • Осад у червоному вині формується з часом в результаті розпаду пігментів і таніну у вині. З віком, невеликі кількості цих двох речовин поступово осідають на дні пляшки.
    • Залиште пляшку вина у вертикальному положенні на 24-36 годин перед проціджуванням.
    • Від 2,5 до 3,8 см вина в пляшці не обов'язково вживати з-за осаду. Кількість залежить від віку вина і сорти винограду.
  • Serve Cabernet Sauvignon Step 5.jpg 5 Виберіть відповідні келихи.
    • Яскраво виражені, чіткі вина, такі як Каберне Совіньон, потрібно подавати у великих, круглих келихах з широким краєм.
    • Беріть келих за ніжку. Це запобіжить нагрівання вина від ваших рук.
    • Нагрівання вина, як зазначено вище, призведе до появи небажаних і неприємних його властивостей. Алкоголь у вині придбає різкість, якщо вино буде подано теплим.
  • Serve Cabernet Sauvignon Step 6.jpg 6 Налийте вино.
    • Використовуйте винну воронку з фільтром. Це допоможе збагатити вино киснем і відфільтрувати осад з Каберне Совіньон.
    • Припиніть наливати вино тоді, коли дійдете до самої широкої частини келиха. Це дозволить необхідним чином провітритися провину, і ви зможете злегка покрутити келих в руці, не проливши його.

  • Поради

    • Постарайтеся наливати вино з якомога більшої відстані. Це дозволить повітрю змішатися з вином, перед тим як вона досягне стінок келиха. Це особливо важливо, якщо ви не провітрили вино до подання протягом 1 години.

    Попередження

    • Вина не повинні бути каламутними. Осад може бути присутнім, але вино не повинно бути каламутним. Каламутність може вказувати на псування, тому його не варто вживати.
    • Вино, швидше за все, зіпсовано, якщо пробка пошкоджена, тріснула або здається такою.

    Що вам знадобиться

    • Винний графин
    • Винна воронка
    • Винний фільтр
    • Великий винний келих


    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?