Як зварити рис в індійському стилі в скороварці
Кроки
1 Висипте один стакан рису в посуд. 2 Промийте рис, який буде приготований в посуді і зливайте «тільки» воду, поки вода в каструлі не буде чистою. Зробіть це, тільки якщо ваш рис потрібно промивати. Деякі сорти рису збагачені вітамінами / добавками, і не потрібно промивати такий рис. 3 Налийте 2 склянки води в скороварку і висипте в неї рис, що знаходиться в каструлі. Переконайтеся, що рівень води покриває рис. 4 Закрийте кришку скороварки (забезпеченою гумовою прокладкою) і закривайте, поки вона щільно не закриється. 5 Встановіть скороварку на плиту (середній вогонь) і чекайте, поки не побачите пар, що виходить з отвору. Час, необхідний для виходу пари, залежить від кількості рису, який вариться і інтенсивності тепла, встановленого на плиті. 6 Як тільки ви побачите пар, що виходить з отвору, поставте металевий клапан (також називається ваги) на верхній частині отвору таким чином, щоб він встав щільно на місці. 7 Скороварка двічі 'свисне' - т.е. пара виходить з отвору, накритого вагами. 8 Вимкніть плиту, і нехай скороварка постоїть протягом 10-15 хвилин. 9 Зніміть ваги і відкрийте кришку скороварки і ваш рис готовий. Поради
- Крім того, води, яку ви збираєтеся налити в посуд (з рисом) завжди повинно бути в два рази більше кількості рису, який ви збираєтеся готувати.
- Подбайте, щоб рівень води в скороварці був не надто високим. Тому що вона може потрапити в ємність з рисом і викличе проблеми.
- 1 склянка сирого рису при варінні дає близько 2-2.5 склянок вареного рису, достатньо для 2 порцій з супроводом.
- Посуд, яку ви збираєтеся використовувати повинна бути переважно з нержавіючої сталі; пам'ятайте, рівень води у посудині повинен бути не менше однієї третини посуду. Тому, рис буде варитися (його обсяг збільшується).
Попередження
- НІКОЛИ НЕ забувайте вимикати плиту. Забудьте про рисі, він зіпсує ваш будинок.
Що вам знадобиться
- Скороварка, ваги, прокладка
- Рис
- Вода
- Посуд, щоб тримати рис
Рекомендуємо для перегляду