Як зробити бальзамічний оцет

Кроки

  • 1 Купіть 5 винних бочок різних розмірів. Ці види бочок є в магазинах, які забезпечують виноробів.
    • Деревом для бочки може служити шовковиця, каштан, дуб, вишня. Виберіть один з цих видів деревини, покладаючись на бажаний аромат оцту. Ви можете використовувати кілька видів.
    • Вибирайте бочку з шовковиці для пряного аромату і насиченого смаку.
    • Виберіть дубову бочку, щоб оцет був густим, так як дуб пропускає менше випарів.
    • Виберіть каштанову бочку для багатого коричнево-червоного кольору.
    • Виберіть бочку з вишні для більш солодкого смаку кінцевого.
  • 2 Очистіть бочку. Використовуйте суміш з оцту, солі і води, щоб усунути бактерії і домішки.
  • 3 Придбайте стиглий виноград Треббіано та/або Ламбруско.
    • Це білий виноград, вирощений в основному в Моденської області Італії, але його можуть вирощувати і в іншому місці, якщо дозволяє погода. Цей виноград збирають в кінці осені. Купіть досить винограду, щоб заповнити 80 відсотків кожної бочки рідиною.
  • 4 Роздушіть виноград. Пропустіть його через сито.
  • 5 Дайте соку настоятися протягом 15 хвилин.
  • 6 Перелийте сік у великий казан.
  • 7 Закип'ятіть сік. Залиште кипіти при температурі 190 градусів за Фаренгейтом (87,7 градусів за Цельсієм) протягом 24 годин. Не перевищуйте 195 градусів, інакше ваш муст не забродить у наступному етапі.
    • Процес тривалого кипіння соку зменшує його до половини початкового об'єму і створює муст, англійською мовою «виноградне сусло». Це дуже солодкий сироп.
  • 8 Охолодіть муст. Дайте йому настоятися протягом кількох годин.
  • 9 Перемістіть муст в нереакционноспособный контейнер (скло, нержавіюча сталь, або відкрита діжка для бродіння). Після завершення процесу бродіння, розкладіть муст по бочках.
  • 10 Накрийте отвір кожної бочки сітчастої тканиною. Це забезпечує випаровування і зменшення рідини.
  • 11 Почекайте 6 місяців.
  • 12 Заповніть найменшу бочку рідиною з наступною за величиною бочки. Повторіть процес наповнення, поки ви не дійдете до найбільшої бочки.
  • 13 Налийте новий муст в найбільшу бочку.
    • Якщо ви більше не будете робити бальзамічного оцту, можете пропустити цей крок.
  • 14 Продовжуйте переливати рідину з великих бочок в наступні найменші бочки один раз на рік протягом 5 років.
  • 15 Візьміть 1 літр оцту з найменшою бочки.
    • Це ще не справжній бальзамічний оцет, але вже один із видів оцту..
  • 16 Продовжуйте переливати рідину з великих бочок в наступні найменші бочки раз на рік протягом ще 7 років.
  • Поради

    • Через 12 років ви можете надіслати бальзамічний оцет в консорціум Італії, щоб його сертифікували як справжній, якщо він пройде стандарти.
    • Ви можете додати основу оцту» в бочку під час початкового переміщення в неї мустьє. Це гарантує вирощування дріжджів.
    • Оцет повинен пройти дві ферментації. Перша з них, коли він виймається з печі і осідає, а потім ще раз, коли вводиться «основа оцту».
    • Випаровування вашого мустьє в бочках на горищі - найбільш традиційний метод створення бальзамічного оцту.

    Попередження

    • Якщо виноградний сік википає на повільному вогні вище 195 градусів за Фаренгейтом (90,55 градусів Цельсія), цукор не карамелізується і не зможе заграти.
    • Процес ферментації не запуститься, якщо бочка не заповнена мустом, щонайменше, на 80 відсотків.

    Що вам знадобиться

    • 5 бочок по зменшенню розміру
    • Оцет
    • Сіль
    • Білий італійський виноград
    • Вода
    • Сито
    • Великий казан
    • Сітчаста тканина
    • Основа оцту (бажано)


    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?