Як зробити бальзамічний оцет
Кроки
1 Купіть 5 винних бочок різних розмірів. Ці види бочок є в магазинах, які забезпечують виноробів. - Деревом для бочки може служити шовковиця, каштан, дуб, вишня. Виберіть один з цих видів деревини, покладаючись на бажаний аромат оцту. Ви можете використовувати кілька видів.
- Вибирайте бочку з шовковиці для пряного аромату і насиченого смаку.
- Виберіть дубову бочку, щоб оцет був густим, так як дуб пропускає менше випарів.
- Виберіть каштанову бочку для багатого коричнево-червоного кольору.
- Виберіть бочку з вишні для більш солодкого смаку кінцевого.
2 Очистіть бочку. Використовуйте суміш з оцту, солі і води, щоб усунути бактерії і домішки. 3 Придбайте стиглий виноград Треббіано та/або Ламбруско. - Це білий виноград, вирощений в основному в Моденської області Італії, але його можуть вирощувати і в іншому місці, якщо дозволяє погода. Цей виноград збирають в кінці осені. Купіть досить винограду, щоб заповнити 80 відсотків кожної бочки рідиною.
4 Роздушіть виноград. Пропустіть його через сито. 5 Дайте соку настоятися протягом 15 хвилин. 6 Перелийте сік у великий казан. 7 Закип'ятіть сік. Залиште кипіти при температурі 190 градусів за Фаренгейтом (87,7 градусів за Цельсієм) протягом 24 годин. Не перевищуйте 195 градусів, інакше ваш муст не забродить у наступному етапі. - Процес тривалого кипіння соку зменшує його до половини початкового об'єму і створює муст, англійською мовою «виноградне сусло». Це дуже солодкий сироп.
8 Охолодіть муст. Дайте йому настоятися протягом кількох годин. 9 Перемістіть муст в нереакционноспособный контейнер (скло, нержавіюча сталь, або відкрита діжка для бродіння). Після завершення процесу бродіння, розкладіть муст по бочках. 10 Накрийте отвір кожної бочки сітчастої тканиною. Це забезпечує випаровування і зменшення рідини. 11 Почекайте 6 місяців. 12 Заповніть найменшу бочку рідиною з наступною за величиною бочки. Повторіть процес наповнення, поки ви не дійдете до найбільшої бочки. 13 Налийте новий муст в найбільшу бочку. - Якщо ви більше не будете робити бальзамічного оцту, можете пропустити цей крок.
14 Продовжуйте переливати рідину з великих бочок в наступні найменші бочки один раз на рік протягом 5 років. 15 Візьміть 1 літр оцту з найменшою бочки. - Це ще не справжній бальзамічний оцет, але вже один із видів оцту..
16 Продовжуйте переливати рідину з великих бочок в наступні найменші бочки раз на рік протягом ще 7 років. Поради
- Через 12 років ви можете надіслати бальзамічний оцет в консорціум Італії, щоб його сертифікували як справжній, якщо він пройде стандарти.
- Ви можете додати основу оцту» в бочку під час початкового переміщення в неї мустьє. Це гарантує вирощування дріжджів.
- Оцет повинен пройти дві ферментації. Перша з них, коли він виймається з печі і осідає, а потім ще раз, коли вводиться «основа оцту».
- Випаровування вашого мустьє в бочках на горищі - найбільш традиційний метод створення бальзамічного оцту.
Попередження
- Якщо виноградний сік википає на повільному вогні вище 195 градусів за Фаренгейтом (90,55 градусів Цельсія), цукор не карамелізується і не зможе заграти.
- Процес ферментації не запуститься, якщо бочка не заповнена мустом, щонайменше, на 80 відсотків.
Що вам знадобиться
- 5 бочок по зменшенню розміру
- Оцет
- Сіль
- Білий італійський виноград
- Вода
- Сито
- Великий казан
- Сітчаста тканина
- Основа оцту (бажано)
Рекомендуємо для перегляду