Як обрізати алое

Кроки

  • Trim an Aloe Vera Plant Step 1.jpg 1 Правильно зрізайте листя алое. Гострим ножем зріжте лист алое біля самої основи, на рівні грунту. Виберіть один з зовнішніх листя, оскільки вони є найстарішими і містять найбільше м'якоті. Ножем ретельно зріжте всі колючі краю на кінцях листа. Ці листи можуть бути нарізані скибочками і використані у лікарських цілях. Якщо ви не використовували всю м'якоть листа, покладіть решту в герметичний пластиковий пакет і зберігайте його в холодильнику, поки вам знову не знадобиться м'якоть алое.
  • Trim an Aloe Vera Plant Step 2.jpg 2 Дбайте про здоров'я рослини. Видаляйте всі сухі, мертві або пошкоджені листя. Нездорові, сильно знебарвлені листя також можна видалити. Шкідники або хвороба можуть заразити рослина, тому такі листи треба видаляти. Іншою причиною необхідності видалення аркуша можуть стати погане освітлення або недостатній (або надмірний полив).
  • Trim an Aloe Vera Plant Step 3.jpg 3 Контролюйте розміри алое віра, видаляючи бічні пагони. Нові відростки - це те, чого повинні приділяти увагу власники алое, якщо вони хочуть мати сильні та здорові рослини. Нові відростки забирають енергію від материнського рослини або від основної частини рослини. Коли нові маленькі листочки досягають приблизно 3 - 5 дюймів у висоту, їх разом з коренем видаляють з горщика. В більшості випадків їх можна просто витягнути з землі без шкоди рослині. Але, можливо, щоб не пошкодити рослину, знадобиться дістати його з горщика повністю, роз'єднати кореневої кулю і відокремити маленькі рослини від материнського. В результаті такого регулювання алое буде доглянутим і збереже потрібні розміри.
  • Trim an Aloe Vera Plant Step 4.jpg 4 Підріжте корені алое. Пересаджуючи алое віра, подрежьте більшу частину довгих коренів. Це полегшує пересадку, а також сприяє нарощуванню в новому горщику більш сильної кореневої системи. Поливайте трохи, поки рослина не пристосується до нового місця - це може зайняти кілька тижнів.
  • Trim an Aloe Vera Plant Step 5.jpg 5 Робіть акцент на зростанні зелених листків, зрізуючи квіти відразу після цвітіння і до того, як вони утворюють насіння. Так як в якості кімнатної рослини алое цвіте рідко, то при вирощуванні його в приміщенні вам не доведеться з цим стикатися.


  • Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?