Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як відварити буряк

Рекламний блок

Кроки

Метод 1 з 3: Миття буряків

  • Boil Beets Step 1.jpg 1 Виберіть буряк приблизно однакового розміру. Буряк побільше вимагає більше часу, щоб приготовитмся, тому буде важко зробити так, щоб вся буряк приготувалася однаково.
  • Boil Beets Step 2.jpg 2 Відріжте бадилля. Прибережіть бадилля для інших страв. Залиште приблизно 2.5 див. гички на коренеплоді, щоб вона разом з шкіркою утримувала смак і аромат.
    • Бадилля буряка можна помити і використовувати замість зелені, такої як шпинат, листова капуста і брокколі раба.
  • Boil Beets Step 3.jpg 3 Легенько потріть шкірку буряків щіткою для картоплі, щоб прибрати зайву бруд. Якщо вона попередньо помыта, помийте її ще 30 секунд, щоб забрати решту бруд. Не пошкодите шкірку, тому що поживні речовини, смак і колір "витечуть" в киплячу воду.
  • Метод 2 з 3: Варіння буряків

  • Boil Beets Step 4.jpg 1 Покладіть буряк в каструлю або повільноварку. Використовуйте каструлю, якщо плануєте готувати всього кілька буряків на обід. Використовуйте повільноварку, якщо збираєтеся варити багато буряків або консервувати її.
  • Boil Beets Step 5.jpg 2 Налийте води з раковини на буряки. Зробіть так, щоб буряк була занурена, як мінімум, на 5 див. у воді/
  • Boil Beets Step 6.jpg 3 Додайте у воду 1 ст. л. солі (6 г) і 1 ст. л. (4.5 р.) цукру. Добре перемішайте.
    • Використовуйте цю пропорцію на кожні 2 л. води.
  • Boil Beets Step 7.jpg 4 Накрийте і поставте каструлю на плиту. Увімкніть вогонь на потужність вище середнього і доведіть воду до кипіння.
  • Boil Beets Step 8.jpg 5 Зменшіть вогонь до нижче середнього, коли вода закипить. Нехай вариться 15-20 хвилин.
    • Занадто велика буряк або буряк, яка лежала в холодному місці, може варитися 45-90 хвилин, щоб проваритися.
  • Boil Beets Step 9.jpg 6 Проткніть 1 буряк ножем, щоб перевірити готовність. Якщо вона легко протикається, зніміть каструлю з вогню.
  • Метод 3 з 3: Чистка буряків

  • Boil Beets Step 10.jpg 1 Налийте холодну воду у велику миску. Вийміть буряк з допомогою шумівки або щипців і покладіть в холодну воду, щоб охолола.
  • Boil Beets Step 11.jpg 2 Вийміть буряки через 5 хвилин. Потріть шкіру пальцями, щоб зняти її. Шкірка повинна легко зніматися.
    • Відразу викиньте шкірку, щоб не забруднити одяг, дошки для нарізки і т. д.
  • Boil Beets Step 12.jpg 3 Поріжте буряк на горизонтальні шматочки, четвертинки або наріжте кубиками для гарячих і холодних рецептів. Спробуйте порізати на чотири частини або зробити пюре з вершковим маслом, сіллю і перцем і подати гарячою відразу після відварювання.
  • Boil Beets Step 13.jpg 4 Зберігайте охолоджену буряк не більше 4-х днів. Можна зберегти її, замаринувавши або законсервувавши.

  • Поради

    • Купіть рукавички з латексу, щоб не забруднити руки під час очищення буряків від шкірки.

    Попередження

    • Майте на увазі, що червоний сік буряка легко забруднює одяг. Одягайте фартух, коли варите і чистіть буряк.

    Що вам знадобиться

    • Буряк
    • Ніж
    • Щітка для чищення картоплі
    • Вода
    • Медленноварка/каструля
    • Цукор
    • Сіль
    • Дерев'яна ложка
    • Миска

    Джерела і посилання

    Рекламний блок


    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?