Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як посмажити цибулю

Рекламний блок

Інгредієнти

Перший спосіб: цибулю, пожаренный на швидку руку

  • Порізану цибулю
  • Соняшникова, оливкова, вершкове масло або бульйон

Спосіб другий: особливий смажену цибулю

  • 4 ст. л. (60 гр) оливкової олії
  • 1,5 кг. очищеного ріпчастої цибулі
  • 2 ст. л. (30 гр) бальзамічного оцту
  • Сіль і мелений чорний перець

Кроки

Метод 1 з 2: Цибулю, пожаренный на швидку руку

  • Saute Onions Step 1 preview.jpg 1 Купіть хорошого ріпчастої цибулі. Цибулина повинна бути міцною і без пошкоджень. Кількість цибулин залежить від розміру цибулини і кількості порцій, які ви хочете приготувати. Однієї-двох цибулин цілком буде достатньо на сім'ю з 5 осіб.
    • З однієї великої цибулини виходить приблизно 1 чашка різаного лука (200 грам).[1]
  • Saute Onions Step 2 preview.jpg 2 Поріжте дрібно цибулю. Насправді ви можете порізати цибулю як вам подобається: дрібними або великими кубиками, кільцями або півкільцями і т. д.
    • Якщо ви не хочете пустити сльозу, поки нарізати цибулю, охолодіть його до початку приготування. Холодний цибуля не так сильно викликає сльози. Також ви можете взяти на замітку та інші способи, які допомагають не розревітися при приготуванні лука: періодично змочуйте ніж або робочу поверхню холодною водою, поки ріжете цибулю; надіньте окуляри (бажано для пірнання).
  • Saute Onions Step 3 preview.jpg 3 Поставте сковороду на сильний вогонь. Смажити цибулю потрібно швидко і на дуже високій температурі, тому переконайтеся, що сковорода досить розпечена.
  • Saute Onions Step 4 preview.jpg 4 Налийте масло в сковороду. Як тільки сковорідка прогрілася, додайте олію. Не переборщіть з маслом. Краще хай буде менше, його завжди можна додати. Налийте стільки, щоб воно рівномірно розподілилося по всьому дну сковороди. На одну цибулину потрібно приблизно 1 ст. л. масла (15 гр).
    • Ви можете смажити на будь-якій рослинній олії, але краще віддати перевагу оливкова. Якщо ж ви не любите рослинні олії, вершкове масло теж відмінно підійде. Для любителів більш здорової їжі рекомендується тушкувати цибулю в овочевому або курячому бульйоні.[2]
  • Saute Onions Step 5 preview.jpg 5 Додайте цибулю. У міру приготування перемішуйте цибулю, щоб він не прилипав до сковороді. Якщо ви хочете поекспериментувати, спробуйте перевертати цибулю, як шеф-кухар в дорогому ресторані: підкидаючи цибулю на сковороді. Однак майте на увазі, що облити себе гарячим маслом - це далеко не найприємніше справу.
    • Постійно помішуйте цибулю. Він готується дуже швидко і, якщо не бути найспритнішим, то з одного боку він підгорить, а з іншого залишиться абсолютно білим.
  • Saute Onions Step 6 preview.jpg 6 Смажте цибулю, поки він не стане м'яким і не придбає легкий коричневий відтінок. Як тільки цибуля приготувався (5-7 хвилин), зніміть сковорідку з вогню і перекладіть цибулю в тарілку, щоб він трохи охолов, або додайте його в соус.
  • Метод 2 з 2: Особливий смажену цибулю

  • Saute Onions Step 7 preview.jpg 1 Використовуйте дрібний білий цибулю. Великий не підійде для цього рецепта. Цибулини повинні бути такого розміру, щоб легко змогли поміститися в роті. Переконайтеся, що цибулини міцні і мають рівний колір.
  • Saute Onions Step 8 preview.jpg 2 Почистіть цибулю. Саме чудове в цьому рецепті те, що цибуля необхідно тільки почистити, різати не треба!
  • Saute Onions Step 9 preview.jpg 3 Розжарте оливкову олію в сковороді на сильному вогні. Необхідно, щоб цибуля відразу ж прижарился, як тільки потрапить на сковороду.
    • Якщо ви мультизадачный кухар, то можете поставити сковорідку на вогонь і одночасно чистити цибулю.
  • Saute Onions Step 10 preview.jpg 4 Додайте цибулю і бальзамічний оцет. Підкиньте цибулю, щоб він рівномірно покрився оцтом і олією. Додайте сіль і чорний перець. Якщо ви любитель якийсь спеції, додайте її.
  • Saute Onions Step 11 preview.jpg 5 Закрийте сковороду кришкою і поставте на повільний вогонь. Готуйте цибулю протягом 45 хвилин, не забувайте періодично помішувати.
  • Saute Onions Step 12 preview.jpg 6 Зніміть з вогню, як тільки цибуля став м'яким, напівпрозорим і придбав темно-золотистий відтінок. Такий цибулю можна приготувати заздалегідь до основного блюда, а пізніше додати до м'яса, рагу, макаронів або до чого завгодно.
  • Поради

    • Щоб сильно не плакати при різанні цибулі, вимийте цибулини, ніж та робочу поверхню в холодній воді.
    • Якщо ви використовуєте сковороду з антипригарним покриттям, замість металевої лопатки, використовуйте дерев'яну або силіконову.

    Попередження

    • Будьте обережні, коли додаєте масло і цибулю в сковороду масло може бризкати.
    • Будьте обережні з гарячою сковородою. Не хапайте її голими руками.
    • Після готування, не заливайте сковорідку відразу ж холодною водою. Це може деформувати покриття.


    Що вам знадобиться

    • Велика сковорода
    • Лопатка
    • Мірна ложка
    • Тарілка


    Рекламний блок


    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?