Як посмажити яєчню бовтанку
Інгредієнти
Яєчня #1:
- 1 яйце
- Жир (масло, соняшникова олія тощо)
Яєчня # 2:
- 1 яйце
- 2 ст. л. молока
- Мелений чорний перець
- Масло
Кроки
Метод 1 з 2: Яєчня #1
1 Розбийте яйце в маленьку чашку або миску. Перевірте, щоб у жовтку не залишилася шкаралупа, так яйце буде виглядати свіжим і апетитним. 2 Збийте суміш виделкою. Щоб зробити смачний омлет, збивати виделкою яйце до тих пір, поки жовток не змішається з білком. Готове яйце не має занадто пінитися, але воно повинне бути в'язким, щоб зробити страву ще більш смачним. 3 Приправте за смаком яйце. Ви можете додати сіль, перець, або будь-які інші спеції, які вам подобаються. - Ви можете додати кілька столових ложок молока або води, щоб зробити страву більш «пухнастим», але тоді воно буде схоже на омлет. Експериментуйте, і дивіться, як вам більше сподобається.
4 Змастіть жиром сковороду, де ви хочете приготувати страву. Покладіть шматочок масла в сотейник, і розтопіть його на середньому вогні. Коли масло розтопиться, ви можете додати яйця. 5 Влийте яйця і почніть помішувати. Дуже важливо перемішувати яйця в сковороді, інакше вони пригорять і приготуються нерівномірно. - Користуйтеся дерев'яною ложкою, продовжуючи перемішувати яйця і розташовувати їх так, щоб вони рівномірно просмажаться. Дуже легко пересмажити яєчню, так що будьте уважні.
6 Перед тим, як яєчня приготується, зніміть сковороду з вогню. Гаряча сковорода продовжить смажити яєчню, якщо вам подобається рум'яна хрустка скориночка, так що приберіть страву з вогню, щоб воно дожарилось. Після того, як яйце стане пухнастим, і не буде текти, перекладіть його на тарілку, і у вас буде швидкий, простий сніданок, який неодмінно вам сподобається Метод 2 з 2: Яєчня # 2
1 Розбийте яйце в мірну склянку. 2 Додайте 2 ст. л. молока і трохи свіжомеленого перцю. 3 Збийте суміш виделкою. 4 Розтопити шматочок масла на середньому вогні. 5 Додайте яєчну суміш. Продовжуйте помішувати до повного приготування. 6 Подавайте в маленькій тарілці. Додайте шматочок хліба для тостів, і можете снідати.
Поради
- В холодний день підігрійте тарілку перед тим, як перекласти яєчню.
- Якщо хочете яєчню з сиром, додайте сир після кроку 4.
- Якщо готуєте для 5 осіб, використовуйте 5-8 яєць (в залежності від того, скільки вони з'їдять).
Що вам знадобиться
Метод 1:
- Сковорода
- Миска/чашка
- Плита чи духовка
- Віночок
- Тарілки
Метод 2:
- Мірний стакан
- Вилка
- Сотейник
- Тарілка для подачі
Рекомендуємо для перегляду